Σαπέν: Η Ελλάδα να είναι προσεκτική στην έξοδο από το μνημόνιο

Σαπέν: Η Ελλάδα να είναι προσεκτική στην έξοδο από το μνημόνιο

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η χώρα μας «έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις αγορές» αλλά προειδοποιεί ότι αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή 

Σαπέν: Η Ελλάδα να είναι προσεκτική στην έξοδο από το μνημόνιο
Να προχωρήσει προσεκτικά στην έξοδό της από το μνημόνιο, συμβουλεύει την Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, με συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ερωτηθείς για την πρόθεση της Ελλάδας να απεμπλακεί από την τρόικα, ο Σαπέν είπε: “Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές προσπάθειες και με τη σημερινή κατάσταση, αυτό είναι ευκολότερο. Έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις αγορές, αλλά πρέπει να το κάνει με προσεκτικό τρόπο, γιατί αυτό που είναι πιθανό σήμερα ίσως να μην είναι σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο”.

Κατά τα άλλα, ο Σαπέν εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΚΤ έχει εφαρμόσει “γρήγορες και αποτελεσματικές” πολιτικές που έχουν βοηθήσει στην αποδυνάμωση του ευρώ. Τώρα, χρειάζονται μέτρα ενίσχυσης των οικονομιών από τις κυβερνήσεις, είπε.

Κλείσιμο
“Πραγματικά (η ΕΚΤ) έχει τη σωστή πολιτική. Είχε αποτέλεσμα στην αξία του νομίσματος. Τώρα, η ρευστότητα πρέπει να περάσει στις οικονομίες μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο προοδευτικά”, είπε.

Και πρόσθεσε πως πλέον δεν τον ανησυχεί η νομισματική πολιτική. “Κάποιες χώρες έχουν περιθώρια ελιγμών, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν, λαμβάνοντας δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης των οικονομικών. Άλλες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, πρέπει να συνεχίσουν να μειώνουν τα ελλείμματά τους, αλλά με ρυθμό που να ταιριάζει με την αναζήτηση της ισχυρότερης ανάπτυξης”.
 
Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης