Bloomberg: Η Εθνική Τράπεζα πουλά το 40% της Finansbank

Goldman Sachs, Morgan Stanley και ΒofA είναι οι σύμβουλοι της Εθνικής - Η πώληση αυτού του ποσοστού θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ελληνική τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα έχει προσλάβει τράπεζες, μεταξύ των οποίων Goldman Sachs, Morgan Stanley και Bank of America, για την πώληση ποσοστού έως και 40% της θυγατρικής μονάδας της στην Τουρκία, Finansbank, όπως μεταδίδει το  Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΤΕ ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού της Finansbank μέχρι το τέλος του έτους. Εξάλλου, το διεθνές πρακτορείο επικαλείται δήλωση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου της Εθνικής, Πόλα, Χατζησωτηρίου, η οποία δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η τράπεζα σκοπεύει να πουλήσει το 40% της Finansbank έως τα τέλη του 2015. Η πώληση αυτού του ποσοστού θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ελληνική τράπεζα, αναφέρει το Bloomberg, με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της  Finansbank.

Η τουρκική τράπεζα υπέβαλε αίτηση να διπλασιάσει την οροφή των κεφαλαίων της 12 δισεκατομμύρια λίρες, (5,4 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr