Υπ. Οικονομικών: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 27,2 δισ. ευρώ!

Υπ. Οικονομικών: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 27,2 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο οι εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αυξήσουν το έλλειμμα κατά 15 μονάδες - Για την υλοποίησή του απαιτείται αύξηση των εσόδων από φορολογία κατά 14 δισ. ευρώ, λένε στην οδό Νίκης

Στα 27,2 δισεκατομμύρια ευρώ κοστολογεί το υπουργείο Οικονομικών το κόστος από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ απαντώντας με τον τρόπο αυτό στα όσα υποστήριξε η Κουμουνδούρου ότι το κόστος για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στα 11,3 δισ. ευρώ

Κατά το οικονομικό επιτελείο τα όσα υποσχέθηκε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προκαλέσουν αύξηση του ελλείμματος κατά 15 μονάδες του ΑΕΠ.

Όπως υποστηρίζουν από την οδό Νίκης το κόστος από τα μέτρα εκτός της σεισάχθειας υπολογίζοντα σε 17,2 δισ. μόνο για το πρώτο έτος αυξάνοντας έτσι το έλλειμμα της χώρας κατά περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, σε σχέση με πλεόνασμα 1.5% σήμερα, «οδηγώντας τη χώρα πίσω σε δημοσιονομική κρίση». Άλλα 10 δισ. ευρώ κοστίζει η σεισάχθεια για διαγραφή ιδιωτικών χρεών μεταφραζόμενη σε επιβάρυνση άλλων έξι μονάδων του ελλείμματος του ΑΕΠ.Παράλληλα προσθέτει το επιτελείο του Γκίκα Χαρδούβελη για την υλοποίηση των μέτρων απαιτείται αύξηση των εσόδων από τη φορολογία της τάξης των 14 δισ. ευρώ ή των 2.700 ευρώ ανά έτος ανά φορολογούμενο. Όσο για τη μεταφορά του φορολογικού βάρους «στους πλούσιους» από το ΥΠΟΙΚ απαντούν ότι είναι «κενές περιεχομένου» αφού εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ δηλώνει μόλις το 0,5% των φορολογουμένων και άρα «αναγκαστικά η φορολογία θα βαρύνει όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεταξύ €20.000-50.000, ήτοι περίπου 1.500.000 φορολογούμενους».

Όπως σημειώνουν στην 12σελιδη απάντησή τους τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ «οι εξαγγελίες οικονομικού περιεχομένου του ΣΥΡΙΖΑ βασίζονται σε μία εσφαλμένη θεώρηση της λειτουργίας της οικονομίας και της πηγής των σημερινών προβλημάτων».

Στη συνέχεια εξηγούν ότι «το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητά της και να στραφεί προς τις επενδύσεις και τις εξαγωγές» ενώ, όπως υποστηρίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που επιδιώκει είναι να αυξήσει τη ζήτηση, η οποία όμως δεν θα μεταφραστεί σε ανάπτυξη αλλά σε εισαγωγές

Σε δεύτερο επίπεδο, επισημαίνουν από την οδό Νίκης, τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας θα προκαλέσουν, μεταξύ άλλων, απότομη φυγή κεφαλαίων, αύξηση του κόστους δανεισμού για όλους, «πάγωμα» ιδιωτικοποιήσεων και θα επιβαρύνουν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

«Ακόμα και με την τιμολόγηση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ για τουλάχιστον 11,3 δισ. ευρώ κόστος, θα βρεθούμε απέναντι στις αγορές, που θα ζητούν δυσθεώρητα επιτόκια για να δανείσουν τη χώρα, απέναντι  στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα κλείσει την κάνουλα της φτηνής χρηματοδότησης, και απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας που, στην πιο αισιόδοξη περίπτωση, θα δυσχεράνουν την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.   Η ανεργία θα αρχίσει πάλι να αυξάνεται, και η νεολαία θα αναζητεί με ακόμα μεγαλύτερη σπουδή την τύχη της στο εξωτερικό.  Οι προοπτικές της χώρας θα επιδεινωθούν» καταλήγει η ανάλυση του ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών

ΣΧΟΛΙΑ (86)

3 απορίες για το Υπουργείο

1) Τα πρώτα 3 στα οποία έχει παύλα ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί εσείς τα κοστολογείτε? Δεν θα δεχθούμε πλέον τα υπογεγραμμένα ΕΣΠΑ? 2) Όταν ανήγγειλε μείωση του ΕΦΚ ο κος Σαμαράς είπε ότι δεν θα μειωθούν τα έσοδα γιατί θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης. Οι νόμοι της οικονομίας ισχύουν μόνο σε καθεστώς συγκυβέρνησης? 3) Το επίδομα ανεργίας σκέφτεται να το κόψει η κυβέρνηση Σαμαρά? Το λέω γιατί το κοστολογεί... Στο πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά προτίθεται να κοπεί? 4) η Ακύρωση ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ απολύσεων θα κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο 280 εκατομμύρια? Πόσες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ απολύσεις έχετε κάνει? Και όταν τελεσιδικήσουν γιατί να πληρώσει τις παρανομίες σας ο Ελληνικός Λαός? Γιατί να μην επιβαρύνουν τα κόμματά σας? 5) Η Σεισάχθεια είναι διαγραφή Χρεών και όχι επιβάρυνση του Κράτους με Ιδιωτικά Χρέη.. Εδώ ρωτάω και τους 2 τι εννοούν με 2 και 10 δις αντίστοιχα? Ότι θα κρατικοποιήσουμε τα χρέη των επιβαρυμένων νοικοκυριών? Αυτό που κάναμε 20 χρόνια για τους μεγαλοκαρχαρίες αλλά και μεσαίους (από κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά) θα το συνεχίσουμε? Πάλι τα ίδια?

Η πολλή Δεξιά τυφλώνει?

Δεν βλέπεται ρε ότι συμφωνεί το υπουργείο με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ?? Είστε τυφλοί μόνο σε 2 πράγματα διαφωνούν στη επιδότηση ενοικίου (το υπουργείο υπολόγισε 2.666 τετραγωνικά σπίτι) και στην επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 που πάλι το Υπουργείο υπερκοστολογεί! Καλά δεν βλέπετε την προπαγάνδα και ας είναι μες τα μούτρα σας!! "Λεφτά Υπάρχουν μόνο για Δεξιούς" αυτή είναι η σωστή φράση!! Και τέλος να μας απαντήσουν και κάτι τελευταίο: Γιατί στο Υπουργείο Οικονομικών είναι άτομα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μόνο? Πτυχία το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι δεν έχουν? Από ότι θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια μια χαρά υπήρχαν. Τελειώσανε τα ψέμματα της Δεξιάς ζούμε σε μια μετα-Χουντική εποχή και έχουμε ανάγκη από ένα νέο 1981! Συγνώμη Δεξιούληδες αλλά έφτασε το ζωνάρι στη σπονδυλική, δεν μπορούμε να βάζουμε άλλο πλάτη. Τον Πούλο

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης

Που αποτελεί συνέχεια των προγραμματων που εκκίνησαν το 2010 έχει οδηγήσει το χρέος και μετά το κούρεμα στα 400δις. Αυτό βέβαια κανείς δεν μας λέει πως θα το θεωρήσουμε βιώσιμο. Αντίθετα οι φωστήρες προβληματίστηκαν για τα 17 δις, που θα βρεθούν. Γελά ο κόσμος μαζί σας ρεεεεεεεεε!!!!

kamares

Παλι αρρχισανε τα παραμυθια στην κυβερνηση?? Για ποιο λογο εκανε αυτη την ρευνα το Υπουργειο και ποιον εξυπηρετη?? Γιατι χαθηκαν εργατο-ωρες, υπαληλοι κλπ για αυτο το θεμα και δεν δουλεψαν κανονικα για να εξυπηρετησουν τον κοσμο και οχι την κυβερνηση?? Με απλα λογια, του κωλου ειναι αυτα και συναιχιζουν να φοβηζουν τον κοσμο για να μην χασουν την καρεκλα και την μασα!! (για τους πολυξερους, δεν ειμαι ουτε Συριζαιος ουτε τιποτα. Απλα θελω να σκεφτείτε λιγο το τι παιζει και να μην σας κοροιδευουν με την καραμελα οπως τα μικρα παιδια)

@kamares

για ποιο λογο; δεν ειναι προφανες; Οταν ο πολιτικος σου αντιπαλος πουλαει παραμυθια, εσυ τι θα κανεις; Θα κατσεις ησυχα; Το υπουργειο οικομικων εχει και πολιτικο ρολο. Σιγουρα ο λαος πρεπει να ενημερωθει. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνει, ας μας δειξει τους δικους του υπολογισμους. Ετσι γινεται ο πολιτικος διαλογος.

Τσίπρα άρχοντα!

Γεια σου ρε Τσίπρα άρχοντα! Δώσε ψέμα στον λαό σου... Σε βλέπω να μένεις στην εξουσία για κανα εξάμηνο το πολύ. Μετά θα σε φάνε ζωντανό οι πεινασμένοι και οι κατατρεγμένοι που κοροιδεύεις.

epifanios

2,5 χρονια προσπαθειτε στο ΥΠΟΚ να φτιαξετε εναν ΕΝΦΙΑ και τον κανετε λαθος συνεχεια με αποτελεσμα να ξεφτυλιζεται ο ιδιος ο πρωθυπουργος. Τωρα μπορεσατε με ακριβεια να κοστολογησετε το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε λιγες ωρες. Ποτε δεν κανατε σωστους υπολογισμους και σε τιποτα. Εσεις δεν εισασταν και πριν απο 5-10 χρονια;;;; Τοτε γιατι τα υπολογισατε ολα λαθως; Αχρηστοι

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 27,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 60 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ-ΦΠΑ-ΤΕΛΗ-ΦΟΡΟΥΣ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ-ΔΑΝΕΙΑ, ΠΡΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ-ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΕΣ, ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΟΙΚΟΠΕΔΑ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ-ΚΤΗΡΙΑ-ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ-ΟΧΗΜΑΤΑ-ΣΚΑΦΗ-ΜΕΤΟΧΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.

Αλέξης

H ευκολία με την οποία πετάτε νούμερα έχει μεγάλη πλάκα. Έχει λάβει κανείς υπ'οψη πως οι επιχειρήσεις χρωστάνε γιατί δεν έχουν να πληρώσουν? Και δεν έχουν να πληρώσουν γιατί το κράτος έχει κάνει στάση πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Για να πάρει αυτά τα χρήματα το κράτος, θα πρέπει να πληρώσει πρώτα τις υποχρεώσεις του που είναι πολλαπλάσιες. Η ελαφρότητα και η αθωότητα (?) που ο Συριζα και οι οπαδοί του κάνουν τους υπολογισμούς παραπέμπει σε παιδικό σταθμό.

tereza

παντως δεν μπορειτε να πειτε, τον ενφια τον μελετουσαν 4 χρονια και τα κανανε μανταρα, το κοστολογιο των παροχων του συριζα το υπολογισαν σε 4 ημερες και καθε φορα εχει και ανοδικη ταση το νουμερο ηταν 17 δις τωρα εγινε 27 δις σε 2 ημερες θα παει στα 37 και ανεβενουμε δεκαδες δις, τσαμπα ειναι λεγε οτι θες λεγε. τον κοσμοκι που τον παγιδευετε με το τεκμαρτο για να πληρωσουν και οι ανεργοι το χαρατσι του ενφια; ο ενφια θα γινει ο εφιαλτης σας. τους λεφταδες δεν του αγγιζετε, περνατε τροπολογιες και του απαλλασετε, θα την φατε και θα ειναι με τοκο. τωρα να μου πεις ο συριζα τι θα κανει; to 1\4 απ αυτα που λεει να κανει απαλλασοντας τα φτωχα λαικα στρωματα απ τον εφιαλτη του ενφια φτανει. ας δουμε και καποιον αλλο στο τιμονι εσας σας σιχαθηκε η ψυχη μας, μουχλιασατε την καρεκλα που καθοσαστε φτανει πια.

300 ευρω μισθος

Αυτα που εφαγαν 40 χρονια τα δυο κομματα της εξουσιας τι ειναι μπροστα στην ελαχιστη βοηθεια στις ευαλωτες κοινωνικες ομαδες και σε ενα αξιοπρπεπη μισθο για τους νεους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα;;;

Αλέξης

...Έχεις δίκιο. Πάω να κόψω μερικά 500εύρα από το λεφτόδεντρο στον κήπο μου να τα δώσουμε στις ευπαθείς ομάδες.

ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ

Γιαυτα και γιαυτα,θα μεινουμε για παντα ραγιαδες και θα χαφτουμε τις κοροιδιες τους και θα ειμαστε μετα ανακουφισμενοι οτι κατι καναμε...εχει πολυ μνημονιο ακομη αγορια μου..ακομα στην αρχη ειμαστε!!!ολοι μιλανε για κοινωνικη καταστροφη,ολοι μιλανε οτι δεν βγαινει,ολοι λεμε οτι με μισθους πεινας δεν προκειτε να υπαρξει αναπτυξη,η ανεργια εκτοξευεται,η φτωχεια αυαξανεται ραγδαια ,ολοι μιλαμε για την υπερφοροληγηση οτι δεν εχει ο κοσμος να πληρωσει και πρεπει να μειωθουν οι φοροι,και ενα σωρο αλλα που ειναι αποδεδειγμενα λαθος δρομος,και μολις καποιος μας πει πως θα βελτιωσουμε τις παραπανω δρασεις με στοχο να αρχισει η κοινωνια να ανασυγκροτητε..βγαινουν οι παπαγαλοι ψιψιτακοι και αρχιζουν!!20 δις,15 δις,17 δις,35 δις...ωραια ρε μαγκες,καθιστε στην ανεργια,την φτωχια,την ακριβεια,μεσα στο σκοταδι για οσους τους εχουν κοψει το ρευμα,πληρωστε τους υπερογκους φορους ,βαλτε λουκετα,χαριστε τους και τα σπιτια σας,και τις γυναικες σας και τα παιδια σας και αφηστε μας ησυχους στο φιναλε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aktoploia

Σε μία χρονιά που οι εξελίξεις τρέχουν στην ελληνική ακτοπλοία, με τον Εμμάνουελ Γκριμάλντι να δυναμώνει την παρουσία του στο Αιγαίο μέσω των Μινωικών και την Τράπεζα Πειραιώς να μελετά τα ο μέλλον του Ομίλου Attica όπoυ ανήκουν η Superfast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Seaways, ο κλάδος εισέρχεται σε πολύ δύσκολες θάλασσες.

Wyndham

Παραπάνω από ισχυρό είναι το ενδιαφέρον του ξενοδοχειακού κολοσσού της Wyndham για τη χώρα μας με τον Δημήτρη Μανίκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wyndham Hotels & Resorts για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να δηλώνει ότι η «Ελλάδα είναι τάση. Μας ενδιαφέρουν όλες οι περιοχές, εντός κι εκτός Αθηνών, οπουδήποτε υπάρχει τουριστική κίνηση, δεδομένου ότι ο όμιλος διαθέτει αυτή την στιγμή 20 διαφορετικά concepts τα οποία μπορούν να ταιριάξουν στις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη»

stathakis

Αναφέρεται και στην πορεία επίτευξης των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και στα αποτελέσματα του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον

3
foto-danei-traz

Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων έφτασε στον «σκληρό πυρήνα» - Τον Σεπτέμβριο θα τεθούν νέοι, πιο φιλόδοξοι στόχοι για την αποκλιμάκωση των NPEs
με στόχο να υποχωρήσουν στο 18%-19% μετά το 2020 και στο 6,5% μέχρι το 2022

DEIS

Το 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει αποχωρήσεις 6.000 εργαζομένων έως το 2022 και «κυνήγι» οφειλετών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων λογαριασμών 1 δισ. ευρώ - Στο τραπέζι παραμένει η αύξηση των τιμολογίων ή η κατάργηση…

3