«Αγνοήστε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ» λέει στους σεισμόπληκτους το ΥΠΟΙΚ

«Αγνοήστε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ» λέει στους σεισμόπληκτους το ΥΠΟΙΚ

Συμψηφισμός φόρου τον Σεπτέμβριο για όσους έχουν πολλά ακίνητα

«Αγνοήστε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ» λέει στους σεισμόπληκτους το ΥΠΟΙΚ
Να εξαιρέσει από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων τους ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων τα κτίσματα έχουν χαρακτηριστεί σεισμόπληκτα, σκοπεύει η κυβέρνηση. Από το υπουργείο οικονομικών έδιναν διευκρινήσεις για τους σεισμόπληκτους αλλά κρατούν «στο περίμενε» για άλλες δύο εβδομάδες όσους δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, έως ότου να εκδοθεί σχετική απόφαση από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.  

Όσον αφορά σε όσους έχουν ένα και μοναδικό σεισμόπληκτο ακίνητο (π.χ. στην Κεφαλλονιά), στελέχη του οικονομικού επιτελείου διευκρινίζουν ότι θα πρέπει να αγνοήσουν το εκκαθαριστικό που έχει αναρτηθεί για το ακίνητο αυτό στο TAXIS, καθώς τον Σεπτέμβριο θα προβλεφθεί διαδικασία απαλλαγής τους.
 
Αντιθέτως, όσοι πέρα από το σεισμόπληκτο διαθέτουν και άλλο ακίνητο, τότε θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση του Αυγούστου και θα γίνει συμψηφισμός μετά το Σεπτέμβριο. Άγνωστο παραμένει όμως πότε θα γίνει ο συμψηφισμός και αν θα πιστωθεί με τις επόμενες δόσεις τον ΕΝΦΙΑ του 2014 ή με τον ΕΝΦΙΑ του 2015.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης