«Δεν ήταν καλά ενημερωμένος» λένε στην Αθήνα για τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν

«Δεν ήταν καλά ενημερωμένος» λένε στην Αθήνα για τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν

Συνεχίζεται το «θρίλερ» για το ραντεβού κυβέρνησης - Τρόικας στο Παρίσι

«Δεν ήταν καλά ενημερωμένος» λένε στην Αθήνα για τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν
Σε «κενό ενημέρωσης» φαίνεται πως έπεσε η «πτήση» κυβέρνησης και Τρόικας για το Παρίσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, που έχει  κεντρικό ρόλο στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που γίνονται με την Τρόικα, σχολιάζοντας σε συνομιλητές του στην Αθήνα, οι οποίοι τον ρωτούσαν σχετικά με την άρνηση του εκπροσώπου της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί, να επιβεβαιώσει σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την επικείμενη «εκτός συνόρων» συνάντηση υπουργών της κυβέρνησης με την Τρόικα στις αρχές Σεπτεμβρίου, φέρεται να δήλωσε πως το στέλεχος της Επιτροπής «δεν θα είχε ενημερωθεί πλήρως» και πως το ραντεβού έχει ουσιαστικά κλειστεί.

Κλείσιμο
Άλλες πηγές (εκτός Ελλάδος) που παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα διευκρίνιζαν ότι στο ραντεβού του κ. Γκίκα Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της Τρόικας θα μετέχουν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ.

Όπως ανέφεραν, η συνάντηση αυτή θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και δεν θα υποκαταστήσει την επίσκεψη των ελεγκτών στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση προόδου για το ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως ανέφεραν, «θα γίνει συνάντηση προετοιμασίας στο Παρίσι για καλύτερη επικέντρωση στις προτεραιότητες της αξιολόγησης που θα γίνει με επίσκεψη στην Αθήνα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου», όπως προσδιοριζόταν και στην ανακοίνωση Τύπου που είχε εκδώσει η Τρόικα, αναχωρώντας από τη χώρα μας πριν δύο εβδομάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης