Λύση στα κόκκινα δάνεια ζητά η Τρόικα

Λύση στα κόκκινα δάνεια ζητά η Τρόικα

«Δεν θα στουκάρουμε τις τράπεζές μας» λένε στην κυβέρνηση


Λύση στα κόκκινα δάνεια ζητά η Τρόικα

Να μην πλήξει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών η όποια λύση δοθεί στο πρόβλημα της αντιμετώπισης του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», θέτει ως στόχο η κυβέρνηση που αναζητεί την χρυσή τομή ανάμεσα στις πιέσεις της Τρόικας και στην οικονομική και κοινωνική «νάρκη» που καλείται να αντιμετωπίσει.

Κλείσιμο

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού κυρίου Νίκου Δένδια με τους επικεφαλής των ελεγκτών, «εμείς θα βρούμε τη λύση, δεν μας λένε κάντε το ένα ή το άλλο, θεωρούν ότι είμαστε αρκετά νοήμονες και η όποια λύση να είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για να μη "στουκάρουμε" τις τράπεζές μας και κινδυνεύσουν οι καταθέσεις».

Το θέμα θα συζητηθεί σε βάθος την ερχόμενη Τρίτη, σε σύσκεψη που θα γίνει με το κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και τους εκπροσώπους των δανειστών. «Το θέμα δεν αποτελεί ακόμη προαπαιτούμενο, η τρόικα δεν θέτει όρους και χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπισή του, έχει την άποψη ωστόσο ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι σύντομες και αποτελεσματικές».

Ψηλά στην ατζέντα στη συνάντηση Δένδια-Τρόικας βρέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα αναλάβει να εκπονήσει μελέτη ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου και, όπως χαρακτηριστικά έλεγε στέλεχος του υπουργείου, εάν δούμε ότι δεν δουλεύει, σαφώς και θα το αλλάξουμε.

Επίσης εξετάσθηκε και ο νόμος-πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις, όπου εκκρεμεί ακόμη η εκπόνηση της δευτερογενούς νομοθεσίας που απαιτείται για να εφαρμοστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, την προετοιμασία της οποίας έχει αναθέσει η κυβέρνηση στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης