Αυτές είναι οι 19 συμφωνίες με τους Κινέζους - Ποιες εταιρείες τις υπέγραψαν

Αυτές είναι οι 19 συμφωνίες με τους Κινέζους - Ποιες εταιρείες τις υπέγραψαν

Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο των επιχειρηματικών συμφωνιών 

Αυτές είναι οι 19 συμφωνίες με τους Κινέζους - Ποιες εταιρείες τις υπέγραψαν
Τους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας, των κατασκευών και των τροφίμων αφορούν  κατά κύριο λόγο οι 19 συμφωνίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας κ. Γκάο Χουτσένγκ υπέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο Κατανόησης για την Ενίσχυση της Διμερούς Οικονομικής και Επενδυτικής Συνεργασίας.

Κλείσιμο
Παράλληλα, σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νίκου Δένδια, του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότη Μηταράκη και των κ. Γκάο Χουτσένγκ, υπουργού Εμπορίου (MOFCOM) και Ξου Σαόχι, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις (NDRC) θα υπογραφούν σειρά συμφωνιών μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών φορέων και επιχειρήσεων.

Τέλος, στη σημερινή εκδήλωση θα υπογραφούν επίσης δύο μνημόνια κατανόησης από την Enterprise Greece με την China Development Bank Corporation και την China Energy Conservation and Environmental Protection Group αφενός και με την China State Construction & Engineering Corporation (CSCEC) αφετέρου.

Ακολουθεί ο κατάλογος Επιχειρηματικών Συμφωνιών που θα υπογραφούν στις 19.06.20014 στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Αθήνα:















Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης