Γιατί χαίρει της εκτίμησης της αγοράς και της τρόικας ο νέος υπ. Οικονομικών

Γιατί χαίρει της εκτίμησης της αγοράς και της τρόικας ο νέος υπ. Οικονομικών

Μπορεί η επαγγελματική του πορεία να τον κατατάσσει στους τεχνοκράτες, ανήκει όμως στους λίγους εκείνους που δεν διστάζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πολιτική

Γιατί χαίρει της εκτίμησης της αγοράς και της τρόικας ο νέος υπ. Οικονομικών
Υπέρμαχος της μείωσης φόρων, πραγματιστής και άνθρωπος ο οποίος λέει τα πράγματα με το ονόματα τους θεωρείται από τραπεζίτες και μεγάλους επιχειρηματίες ο νέος υπουργός Οικονομικών. Ο Γκίκας Χαρδούβελης όπως πάνω από όλα χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων της τρόικας καθώς ήταν βασικός τους συνομιλητής κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ. Λουκά Παπαδήμου πριν από περίπου 2 χρόνια.
 
Μπορεί η επαγγελματική του πορεία να τον κατατάσσει στους τεχνοκράτες, ανήκει όμως στους λίγους εκείνους που δεν διστάζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πολιτική - κάτι που είναι διατεθειμένος να κάνει και στο μέλλον, καθώς, όπως εκτιμά, «θα υπάρχουν αναταραχές στην πολιτική σκηνή και θα χρειαστεί κάποιοι άνθρωποι να στηρίξουν».
 
Κλείσιμο
Ο Κ. Χαρδούβελης είναι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων ο οποίος μιλάει χώρος περιστροφές . Μπήκε αιφνιδιαστικά στην πολιτική ζωή το 2000 όταν ανάλαβε επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη . Από εκείνη την εποχή ήταν υπέρμαχος του μικρού και του ευέλικτου κράτους με δομές.
 
Είναι άνθρωπος που ξέρει να λέει αλήθειες χωρίς να ωραίο ποιες τα πράγματα:
 
Έλεγε προ δυο ετών  μιλώντας στο Πρώτο Θέμα και στην ερώτηση τι είναι πιο εύκολο να μειωθούν οι μισθοί Η να κλείσουν μερικοί οργανισμοί:  «Φοβάμαι ότι επειδή δεν θα μπορούμε να κάνουμε το δεύτερο, θα αναγκασθούμε να κάνουμε το πρώτο! Δηλαδή, επειδή δεν μπορούμε να πούμε, «αυτή η επιχείρηση δεν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο», και δεν έχουμε φτάσει στην ωριμότητα να πούμε «την κλείνουμε», θα αναγκασθούμε να κάνουμε πάλι οριζόντιες περικοπές! Πεντέμισι μονάδες του ΑΕΠ είναι μεγάλο νούμερο. Εδώ δεν μπορούσαμε να βρούμε 300 εκατομμύρια! Ψάχναμε απελπισμένα! Πού θα βρούμε 11 δισ.; Δεν θα είναι εύκολο για την επόμενη κυβέρνηση. Στο εξής θα πρέπει όλοι να δουλεύουν συντονισμένα, σκληρά, και κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθει η ανάπτυξη, την οποία δεν μπορείς να τη διατάξεις!»

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης