Στουρνάρας: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό επτά δισ. ευρώ

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό επτά δισ. ευρώ

Αντικρούει ο υπουργός Οικονομικών τις πληροφορίες σχετικά με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2015-2016 - «Είναι θέμα του πρωθυπουργού» είπε για τον ανασχηματισμό

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό επτά δισ. ευρώ
«Αυτά είναι θέματα του πρωθυπουργού» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξιμου για το θέμα του ανασχηματισμού και της παραμονής του ή μη στη θεση του υπουργού Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον Αντώνη Σαμαρά για περίπου μία ώρα, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης των 3,5 δισ. ευρώ.

Κλείσιμο
"Η έκθεση περιέχει καλά λόγια για την Ελλάδα, αναγνωρίζει την προςπαθεια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης" τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος διέψευσε ότι στην έκθεση του ΔΝΤ γίνεται λόγος για δημοσιονομικό κενό επτά δισ. ευρώ.

"Κάνουν το ίδιο λάθος που έκαναν πριν λίγο καιρό με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αθροίζουν αριθμούς που δεν αθροίζονται, γιατί πρόκειται για σωρευτικά νούμερα. Δεν υπάρχει τέτοιο νούμερο, επτά δισ. ευρώ" διαβεβαίωσε.

Επίσης, έπειτα από σχετική ερώτηση, ανεφερε πως, εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται, υπάρχει περιθώριο μείωσης των φορολογικών βαρών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης