Αλλαγή φρουράς στην Alpha Bank: Στη θέση του Κωστόπουλου ο Ράπανος

Αλλαγή φρουράς στην Alpha Bank: Στη θέση του Κωστόπουλου ο Ράπανος

Η αλλαγή σκυτάλης και η αποχώρηση του Γιάννη Κωστόπουλου ο οποίος είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με την τράπεζα που ξεκίνησε άλλωστε ως οικογενειακή τράπεζα, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην πιο ταραγμένη περίοδο για τη χώρα και για το τραπεζικό σύστημα

Αλλαγή φρουράς στην Alpha Bank: Στη θέση του Κωστόπουλου ο Ράπανος
Ιστορική αλλαγή δρομολογείται με την απόφαση παραίτησης του κ. Γιάννης Κωστόπουλου από την θέση του Προέδρου της Alpha Bank η οποία αναμένεται να γίνει αποδεκτή σήμερα κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αναλαμβάνει σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο καθηγητής κ. Βασίλης Ράπανος, από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη της τραπεζικής αγοράς. Η σύνθεση του υπόλοιπου Διοικητικού Σμβουλίου της Alpha Bank παραμένει ως έχει με τον κ. Δημήτριο Ματζούνη Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η αλλαγή σκυτάλης και η αποχώρηση του κ. Κωστόπουλου ο οποίος είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με την τράπεζα που ξεκίνησε άλλωστε ως οικογενειακή τράπεζα, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην πιο ταραγμένη περίοδο για τη χώρα και για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο τελεί υπό αναδιοργάνωση στο σύνολό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλαγές αναμένονται και στην Εθνική Τράπεζα, καθώς ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου ο δεύτερος τη τάξει στη διοίκηση της ΕΤΕ, αναμένεται να αποχωρήσει προκειμένου να εργασθεί στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Για τη θέση του, φέρεται να έχει συζητηθεί το όνομα του κ. Παπαδόπουλου του σημερινού επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, ενώ ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, κατά τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να αναλάβει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, στην περίπτωση που αποχωρήσει και ο κ. Ζανιάς.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει η θέση του Διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος που αποτελεί ωστόσο μείζον πολιτικό ζήτημα και αναμένεται να έχει ξεκαθαριστεί έως τις 6 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης