Σχέδιο Σαμαρά: Πού θα βρεθούν κεφάλαια 150 δισ. ευρώ

Σχέδιο Σαμαρά: Πού θα βρεθούν κεφάλαια 150 δισ. ευρώ

Πώς θα ενισχυθούν οι θέσεις εργασίας και πόσο θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές


Σχέδιο Σαμαρά: Πού θα βρεθούν κεφάλαια 150 δισ. ευρώ
«Υιοθετούμε για πρώτη φορά εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του σχεδίου «Ελλάδα 2021» που αποσκοπεί να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και να δημιουργήσει 550.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε το δίλημμα «σταθερότητα ή πισωγύρισμα», σημειώνοντας πως «η σταθερότητα δεν είναι κομματικό δίλημμα, είναι ανάγκη που έχει η χώρα για να προχωρήσει, για να μην ξανακυλήσει στην κρίση και στα μνημόνια».

"Η Ελλάδα μέχρι το 20120 θα έχει ανακτήσει την ευημερία που είχε πριν την κρίση" ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "από εδώ και στο εξής, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, η κατάσταση θα βελτιώνεται για τους απλούς ανθρώπους, περισσότεροι θα βρίσκουν δουλειές, οι επιχειρήσεις θα έχουν χρηματοδότηση και χωρίς μνημόνια και οριζόντια μέτρα λιτότητας. Μας το ζήτησαν, αλλά δεν το χρειαζόμαστε. Τα φορολογικά μέτρα θα μειώνονται. Από φέτος αρχίζει η ανάπτυξη. Το 2015 η ανάπτυξη θα είναι 2,9% και το 2016 στο 3,7%".

Κλείσιμο
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ενεργειακά αποθέματα της χώρας, τονίζοντας ότι ο ένας μετά τον άλλον ενεργειακοί κολοσσοί εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, με διεθνείς οργανισμούς να υπολογίζουν ότι τα ελληνικά ενεργειακά αποθέματα μπορούν να αποδώσουν στα επόμενα 30 έτη, 300 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης