Morgan Stanley: Μετά το καλοκαίρι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Morgan Stanley: Μετά το καλοκαίρι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Oι οικονομολόγοι του οίκου σημειώνουν ότι η Ελλάδα δικαιούται να ζητήσει την ελάφρυνση του χρέους, με δεδομένο ότι έχει υπερ-αποδώσει έναντι των δημοσιονομικών στόχων και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο των προβλέψεων

Morgan Stanley: Μετά το καλοκαίρι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Η Ευρώπη θα δώσει μεν το πράσινο φως για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όμως, η σχετική απόφαση δεν θα πρέπει να αναμένεται παρά μετά το καλοκαίρι, εκτιμά η Morgan Stanley σε σημερινή της έκθεση.

Όπως σημειώνουν οι οικονομολόγοι του οίκου, η Ελλάδα δικαιούται να ζητήσει την ελάφρυνση του χρέους, με δεδομένο ότι έχει υπερ-αποδώσει έναντι των δημοσιονομικών στόχων και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο των προβλέψεων.

«Πιστεύουμε ότι μία απόφαση σε αυτό το κλίμα θα παρθεί, περιλαμβάνοντας πρόσθετη αναδιάρθρωση των δανείων του επίσημου τομέα (OSI), με τη μορφή της επιμήκυνσης της περιόδου ωρίμανσης για τα δάνεια διάσωσης και με μειώσεις επιτοκίων», σημειώνει χαρακτηριστικά η Morgan Stanley.

Κλείσιμο
«Αλλά ίσως χρειαστεί καιρός, ενδεχομένως να γίνει μόνο μετά το καλοκαίρι», τονίζει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, η ελληνική οικονομία θα παραμείνει στάσιμη φέτος, εμφανίζοντας μικρή ανάπτυξη της τάξης του 0,5% το 2015. Πρόκειται για εμφανώς συντηρητικές εκτιμήσεις, σε σχέση με εκείνες άλλων επενδυτικών τραπεζών...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης