FAZ: Έξι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει

FAZ: Έξι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει

Η Μέρκελ δεν έρχεται ως «μεγάλος ελεγκτής» αλλά ως «μάρτυρας» της επιτυχημένης στροφής της ελληνικής οικονομίας, γράφει η γερμανική εφημερίδα

FAZ: Six reasons why Greece can hope for economic growth
Τους έξι λόγους για τους οποίους η Ελλάδα μπορεί πλέον να ελπίζει αναπτύσσει στο κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο σημειώνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν έρχεται στην Αθήνα ως «μεγάλος ελεγκτής» αλλά ως «μάρτυρας» της επιτυχημένης στροφής της ελληνικής οικονομίας.

Οι έξι λόγοι ελπίδας κατά τη FAΖ είναι οι εξής:
- η επιστροφή στις αγορές έστω και για ένα συμβολικό ποσό καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά ξέφυγε από το καθεστώς της πτώχευσης και του οικονομικού παρία. Ο Σαμαράς θέλει τονίσει στους Έλληνες ότι οι θυσίες του δεν ήταν άδικες, αναφέρει η εφημερίδα
Κλείσιμο

- Οι τράπεζες επέστρεψαν στο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων μετά την αναδιάρθρωσή του με τα 40 δισ. από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

- Το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, μετά την ψήφιση του οποίου η δύναμη της Τρόικας σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί.

- Η επανεκκίνηση των δημοσίων έργων καθώς η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως

- Τα θετικά σημάδια από τον ιδιωτικό τομέα: η χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό το 2013, η μικρή αύξηση στον αριθμό κυκλοφορίας νέων οχημάτων, τα κέρδη του ΟΤΕ, η αύξηση των εξαγωγών και η αναμονή για αύξηση των επενδύσεων το 2014.

- Οι θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ που έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,9% το 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης