Bloomberg: Aκίνητα 500 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ

Bloomberg: Aκίνητα 500 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ

Τα ακίνητα θα αξίζουν τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια, κατοικίες αλλά και χώρους που προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης

Bloomberg: HRADF prepares as much as 500 million euro of real estate for sale
Κρατικά ακίνητα αξίας 500 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του έτους, όπως δήλωσε στο Bloomberg o Ανδρέας Ταπραντζής, εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου.

Σύμφωνα με τον Α. Ταπραντζή, τα ακίνητα θα αξίζουν τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια, κατοικίες αλλά και χώρους που προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης. Σύμβουλοι στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο πρόκειται να τεθούν η UBS, η Deutsche Bank και η  BNP Paribas.

Το Ταμείο, το οποίο έχει μειώσει το ύψος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες έχει ολοκληρώσει συμφωνίες ύψους 5 δισ. ευρώ τους τελευταίους 14 μήνες, από τις οποίες τς 1,8 δισ. αφορούν ακίνητα. Με την αλλαγή στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από τις αγορές,  το Ταμείο πλέον ποντάρει στην αυξημένη ζήτηση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από τους επενδυτές.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης