Ελληνικό: Ανοίγει η οικονομική προσφορά των Lamda Development-Al Maabar-Fosun

Ελληνικό: Ανοίγει η οικονομική προσφορά των Lamda Development-Al Maabar-Fosun

Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έχει ανεβάσει τις προσδοκίες - Δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινοπραξίας - Το έργο θα υλοποιηθεί σταδιακά σε βάθος 15ετίας

Ελληνικό: Ανοίγει η οικονομική προσφορά των Lamda Development-Al Maabar-Fosun
Σήμερα… τα σπουδαία για το Ελληνικό, καθώς έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς που έχει καταθέσει η κοινοπραξία των Lamda Development- Al Maabar και Fosun.

Από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να υπάρχει αισιοδοξία ότι Δημόσιο και ιδιώτες θα βρουν τη χρυσή τομή για το τίμημα, έστω και αν οι προσδοκίες στο μέτωπο του Δημοσίου έχουν ανέβει εσχάτως σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, δεδομένης της βελτίωσης των γενικότερων συνθηκών στην αγορά και του επενδυτικού κλίματος. 

Κλείσιμο
Η αισιοδοξία για τη σημαντικότερη αποκρατικοποίηση όσον αφορά τον κλάδο ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου πηγάζει και από το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να ζητήσει βελτιωτική προσφορά από τους επενδυτές, στην περίπτωση που κριθεί ότι η οικονομική πρόταση των ιδιωτών για το 100% της Ελληνικό Α.Ε. δεν συνάδει με την αποτίμηση που έχουν βγάλει οι σύμβουλοι.  

Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έχει ανεβάσει τις προσδοκίες σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα έναντι των 500 εκατ. ευρώ- όπως ακουγόταν στις αρχές της διαγωνιστικής διαδικασίες- με το νούμερο να έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες ακόμη και στα  700 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο της ελληνοκινεζοαραβικής κοινοπραξίας, είναι δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον τους για το έργο, ενώ κρίσιμη παράμετρος για τη διαμόρφωση του αρχικού τιμήματος είναι, μεταξύ άλλων, το κόστος των συμπληρωματικών υποδομών που είναι διατεθειμένοι οι ίδιοι να αναλάβουν για την επένδυση, η οποία θα υλοποιηθεί σταδιακά σε βάθος 15ετίας και πλέον.   



Πηγή: newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης