Βόμβα Ρεν: Το καλοκαίρι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος

Βόμβα Ρεν: Το καλοκαίρι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος

Το καλοκαίρι οι διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό πρόγραμμα 2015-2016 και για το χρέος της Ελλάδας

Βόμβα Ρεν: Το καλοκαίρι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος
Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό πρόγραμμα 2015-2016 αλλά και για το χρέος της Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, από το Νταβός.

Η αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης ήταν ότι οι συζητήσεις αυτές θα γίνονταν την άνοιξη, μόλις η Eurostat ανακοίνωνε την αξιολόγηση των δημοσιονομικών επιδόσεων της Ελλάδας για το 2013, όπου θα διαπιστωθεί και το πρωτογενές πλεόνασμα, ωστόσο με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Ρεν, φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως στα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013 που δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ «οχυρώνεται» η κυβέρνηση. Άλλωστε, τα στοιχεία αυτά θα παρουσιάσει -αντί συμφωνίας με την Τρόικα- ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιάννης Στουρνάρας στους ευρωπαίους ομολόγους του, στην συνεδρίαση του Γιούοργκρουπ της 27ης Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, ενδεχομένως το «κούρεμα» να γίνει μετά τις εκλογές, όπως δήλωσε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, ώστε να μη δημιουργηθεί εντύπωση στους ψηφοφόρους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ότι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον χρήματα για την οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας.

Σχετικά με την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος, ο κ. Ρεν είπε ότι θα ολοκληρωθεί «εντός των προσεχών μηνών», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει η αποστολή των τεχνικών κλιμακιών στην Αθήνα πριν από το τέλος του μήνα. Οι επικεφαλής της τρόικας, πρόσθεσε, θα επιστρέψουν λίγο αργότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης