K. Χατζηδάκης: Εντός 20 ημερών το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

K. Χατζηδάκης: Εντός 20 ημερών το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

«Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους», δηλώνουν προκλητικά οι εκπρόσωποι των δανειστών

K. Χατζηδάκης: Εντός 20 ημερών το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς
«Το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς θα κατατεθεί εντός των προσεχών είκοσι ημερών και πάντως οπωσδήποτε έως το τέλος του 2013», ξεκαθάρισε ο υπουργός  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, παρά τη διάσταση απόψεων μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Τρόικας για το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega το Σάββατο, o κ. Χατζηδάκης επεσήμανε, όσον αφορά τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους πλειστηριασμούς,  ότι η Τρόικα αρνείται τη συνέχιση οποιασδήποτε εξωδικαστικής διαδικασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η οποία εμμένει στην διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού.

Ωστόσο απέφυγε να τοποθετηθεί στα σενάρια που διακινούνται σε σχέση με τις  προωθούμενες ρυθμίσεις, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα. 

Την ίδια στιγμή υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν όχι μόνον οι χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις της χώρας αλλά και τα μεσαία νοικοκυριά. 

Ξεκαθάρισε πάντως πως όσοι δύνανται να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους αλλά έχουν βρει ομπρέλα προστασίας στην απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που ισχύει έως το τέλος του 2013, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να τυγχάνουν της ίδιας ασυλίας.
Κλείσιμο

Προκλητικός εκβιασμός από την Τρόικα

Την ίδια ώρα, προκαλούν για ακόμη μία φορά οι εκπρόσωποι των δανειστών, που εκβιάζουν ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση.

«Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους», διεμήνυσαν οι Τροϊκανοι προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

«Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει υποχρέωση να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη» αντέτεινε η ελληνική πλευρά στη διάρκεια μίας από τις τελευταίες συναντήσεις πριν από περίπου δέκα ημέρες. 

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Αντζελα Γκαβίρια, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία για την επιστροφή της Tρόικας στην Αθήνα. «Θα επιστρέψουν όταν και αν υπάρξει συμφωνία» είπε και επανέλαβε πως τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις παραμένουν οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις. 

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, τόνισε πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται γύρω από ένα σύνολο πολιτικών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος προσαρμογής».

«Στενές και εποικοδομητικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Τρόικα. Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα εν ευθέτω χρόνω, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν από το Eurogoup της 9ης Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε ο Ο' Κόνορ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης