Στουρνάρας: Βαδίζουμε με ορίζοντα συμφωνίας την 9η Δεκεμβρίου

Στουρνάρας: Βαδίζουμε με ορίζοντα συμφωνίας την 9η Δεκεμβρίου

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «δύσκολες» τις διαπραγματεύσεις - Επανέλαβε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί εκεί που σήμερα δεν εφαρμόζεται

Στουρνάρας: Βαδίζουμε με ορίζοντα συμφωνίας την 9η Δεκεμβρίου

«Δύσκολες» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις της Δευτέρας με τους εκπροσώπους της Τρόικας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αποχωρώντας λίγο μετά τις 11 το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Σημείωσε, όμως, ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να «βαδίζει» με ορίζοντα συμφωνίας την 9η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για την αύξηση του δημοσιονομικού κενού που εντόπισαν οι Τροικανοί μετά τις αλλαγές στο φόρο ακινήτων που προκλήθηκαν από τις παρεμβάσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Κλείσιμο

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι όπου θα εφαρμοστεί όπου δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο, καθώς αυτό είναι ένα από τα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών οι Τροικανοί υπολογίζουν το δημοσιονομικό κενό στα 1,7-1,8 δισ. ευρώ με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι το κενό δεν ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ. Αναφερόμενος, δε, στις συζητήσεις το πρωί της Δευτέρας ο ίδιος παράγοντας έκανε λόγο για την «πιο δύσκολη συζήτηση» των τελευταίων μηνών, προσθέτοντας ότι «το απόγευμα φάνηκε να αυξάνεται η αποδοχή των εκπροσώπων της Τρόικας για τις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας».

Σύμφωνα με παράγοντες, τέλος, που μετέχουν στη διαπραγμάτευση η Τρόικα δεν επέμεινε τελικά στο θέμα της μείωσης των συντάξεων για τους ενστόλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης