Σταϊκούρας: «Άμεσες διορθώσεις» στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σταϊκούρας: «Άμεσες διορθώσεις» στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Παραμένει άγνωστο προς το παρόν τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η νέα πρωτοβουλία

Λουκέτο στο εργοστάσιο της Opel στην Αμβέρσα
Σταϊκούρας: «Άμεσες διορθώσεις» στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Άμεση παρέμβαση στο ζήτημα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης «που θα διορθώσει την υφιστάμενη κατάσταση» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η νέα πρωτοβουλία.

Ο υπουργός κατά την συζήτηση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2014 παραδέχθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες «για την αποκλιμάκωση της φορολογικής επιβάρυνσης». Υπενθύμισε τη μείωση στο ΦΠΑ εστίασης ενώ συμπλήρωσε: «Εργαζόμαστε και για την διευθέτηση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα είναι πιο δίκαιος. Θα έχει σημαντικές ελαφρύνσεις για τα χαμηλά εισοδήματα, οι οποίες δεν έχουν σχέση με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας».

Συμπλήρωσε ότι θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να «μην εξοντώνονται όσοι πολίτες έχουν υποστεί δραστική μείωση των εισοδημάτων τυς ή έχουν χάσει την εργασία τους» ενώ σε όσους ρωτούσαν εάν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό σύστημα είπε ότι «θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα δαπανών και εξόδων» αναφέροντας ενδεικτικά την εντατικοποίηση των ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία.

Τέλος εξήγησε ότι το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους «παραμένει ανοικτό. Εμείς τηρούμε υπεύθυνη και μεθοδική στάση στο ζήτημαΓια να πετύχουμε στόχο πρέπει να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να αξιώσουμε από τους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να υπάρξει βιώσιμη λύση» ενώ σημείωσε ότι «υπάρχει ξεκάθαρη τάση αποκλιμάκωσης της ύφεσης. Σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες (ενδυνάμωση επενδύσεων, ρευστότητα κ.α) θα πετύχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.  Η κατάσταση είναι ικανοποιητική, τουλάχιστον έχει σταθεροποιηθεί…».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης