«Αιρετικός» Γερμανός βουλευτής: Και «κούρεμα» και νέο πακέτο στην Ελλάδα

«Αιρετικός» Γερμανός βουλευτής: Και «κούρεμα» και νέο πακέτο στην Ελλάδα

Πείτε την αλήθεια, καλεί τους πολιτικούς της χώρας του ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Φρανκ Σέφλερ

 «Αιρετικός» Γερμανός βουλευτής: Και «κούρεμα» και νέο πακέτο στην Ελλάδα
Στην εκτίμηση ότι τελικά και το ελληνικό χρέος θα «κουρευτεί» εκ νέου και θα δοθεί τρίτο πακέτο στήριξης στη χώρα μας, προέβη ο γνωστός για τις αιρετικές του θέσεις βουλευτής των Φιλελευθέρων στη Γερμανία, Φρανκ Σέφλερ. Και τότε, σημείωσε, η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από τον μηχανισμό στήριξης και να αποφασίσει από μόνης της εάν θα παραμείνει στην ευρωζώνη ή όχι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung, ένα μήνα πριν τις γερμανικές εκλογές, ο Σέφλερ, καλεί τους πολιτικούς της χώρας του να πουν την αλήθεια για την κατάσταση στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύουν πια στις ωραιοποιήσεις.

Κλείσιμο
«Τώρα θα προσπαθήσουν να μαζέψουν με νύχια και με δόντια ποσά από διάφορα ταμεία για να αποτρέψουν το κούρεμα. Τα χρήματα που λείπουν είναι πολύ περισσότερα από τα 11 δις που έχει υπολογίσει το ΔΝΤ. Αντί να συγκεντρώσει η Ελλάδα 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις, πήρε μόνο 2 δισ. Οι τόκοι από την επιμήκυνση στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου ξεπερνούν τα 40 δισ.», δήλωσε ο βουλευτής των Φιλελευθέρων στην εφημερίδα.

Και κατέληξε εκτιμώντας ότι μετά και το δεύτερο «κούρεμα» η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από τον μηχανισμό στήριξης και να ξεκαθαρίσει μόνη της αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη. «Δεν λειτουργεί η εκπαίδευση δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων με πιέσεις», τόνισε.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης