Υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσεται Φινλανδός υπουργός

Υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσεται Φινλανδός υπουργός

Ο Πάαβο Αρινμάκι χαρακτήρισε «χρησιμότερο» για την Ελλάδα το κούρεμα από ένα νέο πακέτο βοήθειας 

Υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσεται Φινλανδός υπουργός
Υπέρ ενός νέου «κουρέματος» μέρους του ελληνικού χρέους, κυρίως από το πρώτο πακέτο βοήθειας, τάχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της Φινλανδίας και επικεφαλής της Αριστερής Συμμαχίας, Πάαβο Αρινμάκι, μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ο Αρινμάκι στην ίδια ομιλία εξέφρασε τη διαφωνία του με την ιδέα της χορήγησης ενός νέου πακέτου βοήθειας λέγοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τις δημοσιονομικές πιέσεις με ένα νέο «κούρεμα» του υφιστάμενου χρέους της με προτεραιότητα αυτού που δημιουργήθηκε από το πρώτο πακέτο βοήθειας το 2010.

Κλείσιμο
«Αυτό είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να ορθοποδήσει ώστε να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβλήματα» συνέχισε ο Αρινμάκι.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, ο Φιλανδός υπουργός πρώτα θα πρέπει να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και μετά να τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο χορήγησης ενός νέου πακέτου βοήθειας.

Από την κριτική του Αρινμάκι δεν ξέφυγε, τέλος, και το πρώτο πακέτο του 2010 για το οποίο εξέφρασε την άποψη ότι «απέτυχε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης