Επιμένει στο «Nein» για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Σόιμπλε

Επιμένει στο «Nein» για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Σόιμπλε

«Δεν υπάρχουν κρυφά σχέδια για μετά τις εκλογές», ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών

Εφαγε το γκολ για τα μάτια της!
Επιμένει στο «Nein» για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Σόιμπλε
Για ακόμη μία φορά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέρριψε τα σενάρια περί νέου «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν αρκετά σχέδια αντιμετώπισης του χρέους της Ελλάδας χωρίς απομείωση του, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν κρυφά σχέδια μετά τις εκλογές».

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, ο Σόιμπλε σημείωσε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να επανεξεταστεί στα μέσα του 2014 και να αποφασιστεί τότε αν και τι περαιτέρω χρειάζεται να γίνει, ενώ προσέθεσε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητηθεί κάποιου είδους νέου πακέτου για την Ελλάδα, πριν τις γερμανικές εκλογές.

Κλείσιμο
«Δε θα υπάρξει άλλη αναδιάρθρωση χρέους. Δεν υπάρχουν κρυφά σχέδια για την μετεκλογική περίοδο και δε θα αναβληθεί καμία απόφαση στην Ευρώπη εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία», υπογράμμισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Στη συνέχεια ο Σόιμπλε υπογράμμισε πως «υπάρχει ήδη η δέσμευση, αν η Ελλάδα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και παράλληλα παρουσιαστεί ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια, να εξεταστούν επιπλέον διευκολύνσεις για τη χώρα», ενώ ανέφερε ως παράδειγμα τη συγχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.

Τέλος, όσον αφορά το ύψος του επόμενου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, είπε: «Αυτό δεν μπορούμε ακόμα να το πούμε σήμερα, είναι πάρα πολύ νωρίς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης