Νέο «όχι» από Γερμανία σε δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Νέο «όχι» από Γερμανία σε δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

«Ένας από τους λόγους είναι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει και πάλι διαταραχές των επενδύσεων στην Ευρωζώνη», είπε ο Μάρτιν Κότχαους 

Νέο «όχι» από Γερμανία σε δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
Για ακόμη μία φορά η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε την αντίθεσή της αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός δεύτερου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους.

«Είναι σαφές ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν προβλέπει και δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους», είπε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους σε δηλώσεις του κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Κλείσιμο
«Ένας από τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αντιτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει και πάλι διαταραχές των επενδύσεων στην Ευρωζώνη», εξήγησε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει σαφής συμφωνία για έλεγχο μετά τη λήξη του προγράμματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν απαιτείται περαιτέρω παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και διευκρίνισε ότι προηγουμένως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις προς εκπλήρωση.

«Αυτά θα τα δούμε όταν το πρόγραμμα θα έχει φθάσει σε αυτό το σημείο», τόνισε και προσέθεσε ότι η καταβολή της τελευταίας δόσης σημαίνει ότι κατά την άποψη της Tρόικας υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση του προγράμματος. «Για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει κανένας λόγος για εικασίες σχετικά με νέο "κούρεμα"», κατέληξε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης