Ντάισελμπλουμ: Ικανοποιημένη η Τρόικα από την πρόοδο της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ: Ικανοποιημένη η Τρόικα από την πρόοδο της Ελλάδας

Την Δευτέρα η εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ, εφόσον υλοποιηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο που αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών και αναμένεται να εκπληρωθεί αύριο, Πέμπτη

Ντάισελμπλουμ: Ικανοποιημένη η Τρόικα από την πρόοδο της Ελλάδας
Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης συνολικού ύψους 4 δισ. Ευρώ (2,5 δισ. από τον EFSF και 1,5 δισ. από τις επιστροφές κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών) τη Δευτέρα 29 Ιουλίου άναψε το μεσημέρι της Τετάρτης το EuroWorkingGroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν  Ντάισελμπλουμ, «χαιρέτισε» την πρόοδο της Αθήνας, προαναγγέλλοντας παράλληλα, την καταβολή των 2,5 δισ. την προσεχή Δευτέρα.

Κλείσιμο
Αφού τόνισε την ικανοποίηση της Τρόικα από την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε πως η Ελλάδα υλοποίησε το σύνολο των προαπαιτούμενων εκτός ενός, που αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών και αναμένεται να εκπληρωθεί αύριο, Πέμπτη.

Ο Ολλανδός πολιτικός χαρακτήρισε, μάλιστα, τα προαπαιτούμενα μέτρα αναγκαία,  για την δημοσιονομική πολιτική, την φορολογική αναδιάρθρωση, την διαχείριση των εσόδων, την διοικητική μεταρρύθμιση αλλά και τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

Εφόσον υλοποιηθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο, τότε οι διαδικασίες εκταμίευσης της δόσης θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα, 29 Ιουλίου.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης