Huffington Post: Η Λαγκάρντ ρίχνει στον Στρος Καν το φταίξιμο για την Ελλάδα

Huffington Post: Η Λαγκάρντ ρίχνει στον Στρος Καν το φταίξιμο για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα, η Λαγκάρντ θέλει απλά να δείξει ότι ανέλαβε το ΔΝΤ για να διορθώσει τα σφάλματα του Ντομινίκ Στρος-Καν

Huffington Post: Η Λαγκάρντ ρίχνει στον Στρος Καν το φταίξιμο για την Ελλάδα
Η παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγιναν σοβαρά λάθη και παραλείψεις στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και οι διευκρινίσεις του εκπροσώπου του Ταμείου, ότι το «mea culpa» αφορούσε στο πρώτο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία που υπέγραψε η χώρα το 2010, σημαίνουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ ρίχνει απλά το φταίξιμο στον Ντομινίκ Στρος-Καν.

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η γαλλική έκδοση της Huffington Post, σημειώνοντας ότι την εποχή στην οποία αναφέρεται το ΔΝΤ επικεφαλής του Ταμείου ήταν ο Στρος-Καν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την  Huffington Post, το «mea culpa» για την Ελλάδα ήταν απλά ένας τρόπος για να δείξει η Λαγκάρντ ότι ανέλαβε το ΔΝΤ για να διορθώσει τα σφάλματα του άλλοτε ισχυρού άντρα του Ταμείου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η γνωστή ιστοσελίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ταμείο αναφέρεται στα λάθη που έχει κάνει με το ελληνικό πρόγραμμα και επικαλείται τις δηλώσεις του οικονομολόγου του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε προκαλέσει αίσθηση παραδεχόμενος ότι το ΔΝΤ υποτίμησε τους πολλαπλασιαστές που μετρούν τις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην ανάπτυξη.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι ο Στρος Καν είχε δηλώσει δημόσια ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν «έβγαινε», ενώ είχε αποκαλύψει πως είχε προτείνει από την αρχή να γίνει «κούρεμα», κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης