Διαβάστε την ανακοίνωση του Eurogroup για την Κύπρο

Διαβάστε την ανακοίνωση του Eurogroup για την Κύπρο

«Οδηγία» για συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου - Τι θα συμβεί αν τα μέτρα για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας δεν αποδειχθούν επαρκή - Διαβάστε στο newmoney.gr ποιες αλλαγές σηματοδοτείη συμφωνία

Διαβάστε την ανακοίνωση του Eurogroup για την Κύπρο
Η Ευρωομάδα είναι πεπεισμένη ότι αυτή η λύση είναι η καλύτερη για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του συστήματος και την ικανότητα της Κύπρου να χρηματοδοτήσει την οικονομία της.

Ειδικότερα διαφυλάσσονται όλες τις καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ σε συμφωνία με τις κοινοτικές αρχές.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, ώστε να φθάσει το μέσο όρο της ΕΕ μέχρι το 2018.

Επιπλέον επαναβεβαιώθηκε η δέσμευσή των δυο πλευρών να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης, μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα μέτρα, συμφωνήθηκε «να ληφθούν περαιτέρω που θα  περιλαμβάνουν την αύξηση της παρακράτησης φόρου επί του εισοδήματος του κεφαλαίου και του τακτικού συντελεστή φόρου εισοδήματος».

Η Ευρωομάδα θα καλωσορίσει μια συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή της δεύτερης.

Η Ευρωομάδα υποστηρίζει την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για τα ελληνικά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών.

Το Eurogroup χαιρετίζει την δημιουργία ανεξάρτητου οργάνου για την αξιολόγηση της εφαρμογής των νόμων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τη συμμετοχή ιδιωτικού διεθνή ελεγκτικό μηχανισμού.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης