ΑΓΝΟ: Υπαγωγή στο άρθρο 99 ή παύση πληρωμών;

ΑΓΝΟ: Υπαγωγή στο άρθρο 99 ή παύση πληρωμών;

«Οχι άλλη κοροϊδία και ψευτιά» και «ΑΓΝΟ-Κολιός: Πληρωμή τώρα. Όχι στις μειώσεις, όχι στις απολύσεις», λένε εργαζόμενοι και κτηνοτρόφοι

Παύση πληρωμών θα σηματοδοτήσει τυχόν μη υπαγωγή της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως υποστήριξε σήμερα, στη διάρκεια μαραθώνιας συνεδρίασης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ο Θέμης Κωστόπουλος, γενικός διευθυντής της εταιρείας, της οποίας οι συνολικές οφειλές ανέρχονται πλέον σε δεκάδες εκατ. ευρώ. Η τοποθέτηση του κ.Κωστόπουλου έγινε ενώπιον δύσπιστου ακροατηρίου, καθώς η αίθουσα όπου διεξήχθη η δίκη ήταν ασφυκτικά γεμάτη, μεταξύ άλλων από εργαζόμενους και κτηνοτρόφους, αντιδρώντες στο αίτημα της εταιρείας να μπει υπό την προστατευτική «ομπρέλα» του άρθρου 99.

Οπως υποστηρίζουν, η προστασία της ΑΓΝΟ από τους πιστωτές της δεν είναι απαραίτητη, καθώς η γαλακτοβιομηχανία διαθέτει επαρκή ρευστότητα, αλλά και την απαιτούμενη ζήτηση για τα προϊόντα της: τα προβλήματά της, ισχυρίστηκαν, οφείλονται περισσότερο στη μορφή της εταιρικής της σχέσης με τη μητρική «Κολιός».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Κ. Κογκαλίδης, είναι άξιον απορίας πώς ζητείται η υπαγωγή στο άρθρο 99, όταν «καθημερινά βγαίνουν από το εργοστάσιο 120 φορτηγά με προϊόντα της ΑΓΝΟ και το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης, η οποία διπλασίασε τον τζίρο της τα τελευταία εννέα-δέκα χρόνια, έχει συσσωρευμένα ρεπό και άδειες», επειδή δεν προλαβαίνει -λόγω φόρτου εργασίας- να τα χρησιμοποιήσει.

Πέραν του Σωματείου Εργαζομένων και δεκάδων κτηνοτρόφων, παρεμβάσεις κατά του αιτήματος υπαγωγής έγιναν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πιστωτές- προμηθευτές, οι οποίοι θεωρούν υπερβολικό το κούρεμα κατά 85% των οφειλών της γαλακτοβιομηχανίας (σ.σ. εκ των οποίων 17,5 εκατ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΑΤΕ, που έχουν καταγγελθεί και περίπου 3,5 εκατ. σε οφειλές σε εργαζόμενους/ασφαλιστικά ταμεία). Αντίστοιχα, παρεμβάσεις υπέρ του αιτήματος έγιναν από 92 εκ των 380 εργαζομένους και 25 διανομείς.

Σε δύο-τρεις μήνες η απόφαση του δικαστηρίου Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του δικαστηρίου, που αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων δύο-τριών μηνών, ως είθισται σε τέτοιες υποθέσεις, θα δείξει αν το δίλημμα «άρθρο 99 ή παύση πληρωμών» είναι πραγματικό ή πλασματικό.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, μέχρι την έκδοση της απόφασης, το δικαστήριο διατηρεί την προσωρινή διαταγή, με την οποία αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της ΑΓΝΟ, εξαιρουμένων όμως όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά επιπρόσθετα και των παραγωγών (κτηνοτρόφων).

Εν αναμονή των εξελίξεων, τα νερά τάραξε δήλωση του συνηγόρου της ΑΓΝΟ, ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις υποψήφιους επενδυτές, μεταξύ των οποίων το επενδυτικό κεφάλαιο «Interglobe», με έδρα το Λουξεμβούργο.

Αν οι συζητήσεις τελεσφορήσουν, η είσοδος επενδυτή θα απαλλάξει την εταιρεία από σημαντικό μέρος των χρηματοοικονομικών της «βαριδίων».

Υπενθυμίζεται ότι οι 380 εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ πραγματοποιούν κυλιόμενες απεργίες από τις 18 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών, αφού -όπως υποστηρίζουν- η εταιρεία τούς οφείλει χρήματα ακόμη και από τη μισθοδοσία του περσινού Νοεμβρίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πολύωρης δίκης, εργαζόμενοι και κτηνοτρόφοι (οι κτηνοτρόφοι που εξακολουθούν να συνεργάζονται με την εταιρεία σταμάτησαν να της παραδίδουν πρώτη ύλη από τις 15 Φεβρουαρίου), παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα όπως: «Οχι άλλη κοροϊδία και ψευτιά» και «ΑΓΝΟ-Κολιός: Πληρωμή τώρα. Όχι στις μειώσεις, όχι στις απολύσεις».

πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Η ΑΓΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΑΣΤΕΡΑΙΟΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΠΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΗ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΕΙΑ ΤΟΥ 60Α ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΒΕΣΤΙΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΩΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ, ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΤΕ ΔΩΣΤΕ ΝΟΕΙΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΩΣΤΕ ΜΑΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΜΕΙΘΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΑΠΑΛΑΧΤΗΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΛΙΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΣΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΙΟΝΚΥΝΗΓΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΑΓΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΝΜΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΘΑ ΣΩΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΣΗΤΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΝΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΤΑΜΠΕΛΕΣΕΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΓΚΙΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗΚΟΥΣ ΒΓΑΛΤΕΤΟΝ ΕΞΩ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΝΟ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΧΑΒΟΥΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΗΣΤΕΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΙΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΝΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΕΤΑΞΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΕΙΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΝΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟ΄Ι΄ΝΤΑ ΤΗΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.

ef51a83a7429ca990810f7cbb381e671_XL

Στη γωνία κάτω από την Πλατεία Θεάτρου, ένα ακόμη ξενοδοχείο είναι στα σκαριά, ακολουθώντας το ρεύμα των τελευταίων ετών που είχε ως αποτέλεσμα τις διεθνείς αφίξεις των 5 εκατομμυρίων του 2017, με προοπτική ακόμη και για διψήφιο ποσοστό αύξησης και φέτος.