Μπράουν : Προς μείωση ΦΠΑ στην Μεγάλη Βρετανία

Μπράουν : Προς μείωση ΦΠΑ στην Μεγάλη Βρετανία

Ζοφεροί καιροί, γενναίες αποφάσεις;

Η Βρετανία αδιαμφισβήτητα έχει δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και βρίσκεται σαφώς στην πιο δυσχερή θέση από κάθε άλλη – πλην Ισλανδίας – ευρωπαϊκή χώρα.

Το ίδιο δυσχερής είναι και η θέση του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, η δημοτικότητα του οποίου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το τελευταίο διάστημα με μοναδική φωτεινή εξαίρεση τη

Ζοφεροί καιροί, γενναίες αποφάσεις;

Η Βρετανία αδιαμφισβήτητα έχει δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και βρίσκεται σαφώς στην πιο δυσχερή θέση από κάθε άλλη – πλην Ισλανδίας – ευρωπαϊκή χώρα.

Το ίδιο δυσχερής είναι και η θέση του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, η δημοτικότητα του οποίου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα το τελευταίο διάστημα με μοναδική φωτεινή εξαίρεση την περίοδο κατά την οποία ο ίδιος πρωτοστάτησε στην επιβολή ενός γενναίου προγράμματος αντιμετώπισης της παγκοσμιοποιημένης κρίσης.

Ενός προγράμματος που – φευ – δεν τελεσφόρησε, σωστότερα ξεπεράστηκε από την καταιγιστική ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η κρίση και στην πραγματική οικονομία.

Τώρα όμως ο Γκόρντον Μπράουν … ξαναχτυπά! Και προχωρά σε μια ακόμα πιο ρηξικέλευθη απόφαση, σε μια ακόμα πιο γενναία κίνηση που μπορεί μεν να μην αποδειχθεί πανάκεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, ίσως όμως «σώσει» τον ίδιο και την κυβέρνηση των Εργατικών από τον … ρου των εξελίξεων!

Σε λίγες ώρες λοιπόν θα ξέρουμε κατά πόσον οι πληροφορίες περί δραστικής μείωσης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στη Βρετανία θα αποδειχθούν αληθινές. Και μιλάμε για σημαντική μείωση, της τάξης του 2,5%, γεγονός που αυτομάτως θα σημάνει πως στη Γηραιά Αλβιόνα εφεξής ο ΦΠΑ θα είναι της τάξης του 15%, ήτοι ο χαμηλότερος επιτρεπόμενος σε χώρα της Γηραιάς Ηπείρου!

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την ανακοίνωση αυτή να γίνεται από τον υπουργό Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ κατά την παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2009, ενώ ήδη ο υπουργός Βιομηχανίας Λόρδος Μάντελσον μίλησε στο BBC όπου έκανε λόγο για την υιοθέτηση ενός εκτάκτου σχεδίου αναθέρμανσης της οικονομίας η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, έχει μπει σε μια περίοδο «βαθιάς ύφεσης».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ηγέτη των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος δήλωσε «ιδιαίτερα σκεπτικός» απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη ενώ και ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Βινς Κάμπλ δήλωσε πως «οποιαδήποτε μείωση φόρων θα πρέπει να είναι προσωρινή».

Κάτι που αποδεικνύει πως – πολιτικά τουλάχιστον – ο κύριος Μπλερ έκανε ματ!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Oik

Ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος μιλά για τις μεγάλες προκλήσεις και την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, με ενεργειακά projects, έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής αναβάθμισης και προώθηση των ΑΠΕ που μας οδηγούν στις νέες, ανθεκτικές πόλεις του μέλλοντος

1
koinoniko-merisma_main01

Ο επικαιροποιημένος οδηγός για το Κοινωνικό Μέρισμα επιχειρεί να απαντήσει στις συχνότερες ερωτήσεις και απορίες των δικαιούχων - Πώς υπολογίστηκαν οι καταθέσεις και ο χρόνος ανεργίας  

money

Έως τώρα έχουν εισπράξει το μέρισμα 1.463.524 δικαιούχοι εισέπραξαν - Απέμειναν 34 εκατ. ευρώ (από τα 710 εκατ.) για όλους τους υπόλοιπους - Οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για όσους δεν πληρώθηκαν ακόμη