Τι συζητά με το Dubai ο Mr MIG

Τι συζητά με το Dubai ο Mr MIG

Προ αποφάσεων βρίσκονται  η ΜIG και το Dubai Investments Fund καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΜIG συνεδρίασε  με τη συμμετοχή του προέδρου της Dubai Financial Group κ. Saud Balaoui. Τα θέματα που εξετάζουν το Dubai και ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι άλλα από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στην ερχόμενη έκτακτη Γενική συνέλευση στις 24 Νο

Προ αποφάσεων βρίσκονται  η ΜIG και το Dubai Investments Fund καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΜIG συνεδρίασε  με τη συμμετοχή του προέδρου της Dubai Financial Group κ. Saud Balaoui. Τα θέματα που εξετάζουν το Dubai και ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι άλλα από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στην ερχόμενη έκτακτη Γενική συνέλευση στις 24 Νοεμβρίου.

Εκεί θα οριστικοποιηθεί το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και η τιμή – η οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί σε 6 ευρώ ανά μετοχή.    

Tι θα αναφέρει στο DUBAI ο κ. Bγενόπουλος

Ύστερα από τις τελευταίες συναντήσεις με τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Βγενόπουλος θα ενημερώσει σχετικά με την  σημερινή εικόνα των ελληνικών τραπεζών, αλλά και το επικείμενο σχέδιο διάσωσης. Κατά την εκπεφρασμένη άποψη του αντιπροέδρου της MIG, οι κύριες ελληνικές Τράπεζες θα συνεχίσουν να πιέζονται από την απουσία καταθέσεων στα Βαλκάνια ( περισσότερα δάνεια ), αλλά και από την χορήγηση δανείων σε υποτιμημένα νομίσματα.

Με βάση τα παραπάνω, κατά την εκτίμηση του κ. Βγενόπουλου οι πιέσεις από τα Βαλκάνια θα συνεχιστούν δημιουργώντας την ανάγκη χρηματοδοτήσεων, είτε από θυγατρικά ευρωπαϊκά γραφεία ( λ.χ Λονδίνο ) ή μέσω άλλων οδών.

Συνεπώς, η στρατηγική της MIG είναι η αναμονή μέχρι την 1Η Φεβρουαρίου προκειμένου να δουν πως και με ποιο τρόπο θα συμμετάσχουν οι υπόλοιπες Τράπεζες στο σχέδιο διάσωσης.

Ωστόσο, o κ. Βγενόπουλος ήδη σε επαφές του με ελληνικές τράπεζες έχει προτείνει την συμμετοχή ( έως και 30% ) στο μετοχικό κεφάλαιο με ένα συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ΜIG.    

Η χειροτέρευση των συνθηκών στην αγορά λειτουργεί υπέρ της MIG, αλλά το σχέδιο διάσωσης χαλά προς το παρόν τα σχέδια.

Εάν όμως μια τράπεζα συμφωνήσει στην συμμετοχή της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο, τότε το σχέδιο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. 

Ένα άλλο ακραίο, αλλά υπαρκτό σενάριο είναι τι θα γίνει με τις προνομιούχες μετοχές που θα εκδοθούν σε ορισμένες Τράπεζες. Η Mig διαθέτει ρευστότητα και θα μπορεί να κάνει πρόταση στο Δημόσιο.   

   Η κατάσταση του Dubai

Παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή το Dubai δεν κοιτά επενδύσεις – αφού δεν υφίσταται καμία ορατότητα στις αγορές – η απόφαση για την συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου θεωρείται δεδομένη καθώς είναι μέσα στους πρωταρχικούς στόχους η δημιουργία μιας τράπεζας με ακτίνα δράσης τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το ποσοστό του Dubai στην ΜIG έχει ξεπεράσει to 18%, ενώ το IRF ( κ. Αγγελική Φράγκου ) κατέχει το 10%. Τα ξένα Funds διαθέτουν το 27%, ενώ το 41% ανήκει σε ιδιώτες και 3% σε Marfin Popular- Έλληνες θεσμικούς επενδυτές.       

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yryL

Μπορεί τα νούμερα του Ελ. Βενιζέλος να αυξάνουν εξακολουθητικά και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό όσον αφορά τη διεθνή επιβατική κίνηση, ωστόσο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας δεν ακολουθούν τους ίδιους ρυθμούς

oil_platform

Στο κυνήγι του μαύρου χρυσού, που υπόσχεται αμύθητες αξίες στους οperators αλλά και αυξημένα έσοδα στο κράτος και τις τοπικές κοινωνίες, μπαίνουν εντατικά από το 2019, κορυφαίοι παίκτες της διεθνούς αγοράς υδρογοναθράκων, όπως η Αμερικανική Exxon Mobil, η Γαλλική Total, η Ιταλική Edison και η Ισπανική Repsol. 

daneia

«Κλειδώνει» η λύση για τα APS σύμφωνα με το ιταλικό μοντέλο - Γιατί το προκρίνουν και οι ξένοι επενδυτές - Οι θεσμοί πιέζουν και η JP Morgan επεξεργάζεται, βελτιώνει και προσαρμόζει την πρόταση του ΤΧΣ - Το deal Eurobank - Grivalia οδηγεί σε νέο διαγωνισμό για πακέτο 630 ακινήτων

ecb-new1

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατανομή ανά χώρα, αλλά εκτιμάται ότι 40 δισεκατομμύρια ευρώ θα αφορούν γερμανικά κρατικά ομόλογα, 33 δισεκατομμύρια ευρώ για γαλλικά κρατικά ομόλογα, 30 δισ. ευρώ για ιταλικά και 20 δισ. ευρώ για ισπανικά κρατικά ομόλογα», εκτιμά αναλυτής της Unicredit,