Τι συζητά με το Dubai ο Mr MIG

Τι συζητά με το Dubai ο Mr MIG

Προ αποφάσεων βρίσκονται  η ΜIG και το Dubai Investments Fund καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΜIG συνεδρίασε  με τη συμμετοχή του προέδρου της Dubai Financial Group κ. Saud Balaoui. Τα θέματα που εξετάζουν το Dubai και ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι άλλα από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στην ερχόμενη έκτακτη Γενική συνέλευση στις 24 Νο

Προ αποφάσεων βρίσκονται  η ΜIG και το Dubai Investments Fund καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΜIG συνεδρίασε  με τη συμμετοχή του προέδρου της Dubai Financial Group κ. Saud Balaoui. Τα θέματα που εξετάζουν το Dubai και ο αντιπρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι άλλα από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στην ερχόμενη έκτακτη Γενική συνέλευση στις 24 Νοεμβρίου.

Εκεί θα οριστικοποιηθεί το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και η τιμή – η οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί σε 6 ευρώ ανά μετοχή.    

Tι θα αναφέρει στο DUBAI ο κ. Bγενόπουλος

Ύστερα από τις τελευταίες συναντήσεις με τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Βγενόπουλος θα ενημερώσει σχετικά με την  σημερινή εικόνα των ελληνικών τραπεζών, αλλά και το επικείμενο σχέδιο διάσωσης. Κατά την εκπεφρασμένη άποψη του αντιπροέδρου της MIG, οι κύριες ελληνικές Τράπεζες θα συνεχίσουν να πιέζονται από την απουσία καταθέσεων στα Βαλκάνια ( περισσότερα δάνεια ), αλλά και από την χορήγηση δανείων σε υποτιμημένα νομίσματα.

Με βάση τα παραπάνω, κατά την εκτίμηση του κ. Βγενόπουλου οι πιέσεις από τα Βαλκάνια θα συνεχιστούν δημιουργώντας την ανάγκη χρηματοδοτήσεων, είτε από θυγατρικά ευρωπαϊκά γραφεία ( λ.χ Λονδίνο ) ή μέσω άλλων οδών.

Συνεπώς, η στρατηγική της MIG είναι η αναμονή μέχρι την 1Η Φεβρουαρίου προκειμένου να δουν πως και με ποιο τρόπο θα συμμετάσχουν οι υπόλοιπες Τράπεζες στο σχέδιο διάσωσης.

Ωστόσο, o κ. Βγενόπουλος ήδη σε επαφές του με ελληνικές τράπεζες έχει προτείνει την συμμετοχή ( έως και 30% ) στο μετοχικό κεφάλαιο με ένα συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ΜIG.    

Η χειροτέρευση των συνθηκών στην αγορά λειτουργεί υπέρ της MIG, αλλά το σχέδιο διάσωσης χαλά προς το παρόν τα σχέδια.

Εάν όμως μια τράπεζα συμφωνήσει στην συμμετοχή της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο, τότε το σχέδιο δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. 

Ένα άλλο ακραίο, αλλά υπαρκτό σενάριο είναι τι θα γίνει με τις προνομιούχες μετοχές που θα εκδοθούν σε ορισμένες Τράπεζες. Η Mig διαθέτει ρευστότητα και θα μπορεί να κάνει πρόταση στο Δημόσιο.   

   Η κατάσταση του Dubai

Παρά το γεγονός ότι αυτή την στιγμή το Dubai δεν κοιτά επενδύσεις – αφού δεν υφίσταται καμία ορατότητα στις αγορές – η απόφαση για την συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου θεωρείται δεδομένη καθώς είναι μέσα στους πρωταρχικούς στόχους η δημιουργία μιας τράπεζας με ακτίνα δράσης τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το ποσοστό του Dubai στην ΜIG έχει ξεπεράσει to 18%, ενώ το IRF ( κ. Αγγελική Φράγκου ) κατέχει το 10%. Τα ξένα Funds διαθέτουν το 27%, ενώ το 41% ανήκει σε ιδιώτες και 3% σε Marfin Popular- Έλληνες θεσμικούς επενδυτές.       

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fgrh_XL

Στην αντεπίθεση περνά η ΔΕΗ με αφορμή την υψηλή τιμή (54,74 ανά μεγαβατώρα), με την οποία έκλεισε η τελευταία δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας και τις γκρίνιες που διατυπώνονται από τους ιδιώτες προμηθευτές.

fosun

Tα σενάρια «διάσωσης» της Folli Follie από τον κινεζικό κολοσσό κυκλοφορούσαν πριν την αποκάλυψη για την «τρύπα» ενός δισ. δολαρίων στα έσοδα της ελληνικής εταιρείας από Ασία, ωστόσο τις τελευταίες ώρες οι φήμες έχουν αναζοπυρωθεί