Αθανασόπουλος : «Δεν έχω παραιτηθεί, αλλά αν μου ζητηθεί, φεύγω»

Αθανασόπουλος : «Δεν έχω παραιτηθεί, αλλά αν μου ζητηθεί, φεύγω»

«Δεν έχω υποβάλλει την παραίτησή μου» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ενώ την ίδια στιγμή και σχολιάζοντας τις φήμες περί αποχώρησής του δήλωσε: θέλω και έχω τη δυνατότητα να προσφέρω πολλά στη ΔΕΗ. Επομένως δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Βέβαια, για ένα στέλεχος όπως εγώ η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού και των αρμόδι

«Δεν έχω υποβάλλει την παραίτησή μου» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, απαντώντας σε δημοσιογράφους, ενώ την ίδια στιγμή και σχολιάζοντας τις φήμες περί αποχώρησής του δήλωσε: θέλω και έχω τη δυνατότητα να προσφέρω πολλά στη ΔΕΗ. Επομένως δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Βέβαια, για ένα στέλεχος όπως εγώ η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών. 
 
Παράλληλα, και απαντώντας σε ερώτηση για την περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει την παραίτησή του, ο μάνατζερ της ΔΕΗ δήλωσε: «Κατ’ αρχήν ο Πρωθυπουργός με έχει τιμήσει ιδιαίτερα δίνοντας μου την ευκαιρία να υπηρετήσω τη ΔΕΗ από αυτή τη θέση. Όχι μόνο θα την τιμήσω αλλά και θα την υποστηρίξω και θα συνεργαστώ μαζί με την Κυβέρνηση αλλά και τα στελέχη της ΔΕΗ για μια ομαλή διαδοχή. Αυτό είναι καθήκον του κάθε στελέχους».    
  
Σε σχέση με τους σχεδιασμούς για νέες αυξήσεις τιμολογίων, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται μονομερώς καθώς «Δεν μιλάμε για αυξήσεις εδώ, μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει για να βγεί η ΔΕΗ - η πιο σημαντική εταιρία της Ελλάδος - από μια κρίση, από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Κάθε χώρα χρειάζεται να έχει μια πολύ δυνατή εθνική εταιρία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Επομένως οι προτάσεις που κάνω εγώ είναι προς αυτή την κατεύθυνση: Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε χαμηλές τιμές διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα. Οι προτάσεις αυτές είναι προς όλες τις κατευθύνσεις». 
 
Σχετικά με το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των προτάσεων αυτών σημείωσε ότι Τις προτάσεις αυτές, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. θα συζητήσουμε μόνο σχετικά με το ρυθμό των αυξήσεων που έχουμε κάνει, όχι σχετικά με τα μεγέθη. 

Θυμίζουμε ότι το σχέδιο της ΔΕΗ προβλέπει για το 2009 και το 2010 αυξήσεις 5,5% πάνω από τον πληθωρισμό, για το 2011 και το 2012 αυξήσεις 2,5% πάνω από τον πληθωρισμό, ενώ για το 2013 και 2014 οι αυξήσεις προβλέπονται κατά 0,5% υψηλότερες του πληθωρισμού ετησίως.  
 
Τέλος, καλούμενος να απαντήσει για το αν οι συνεχείς αυξήσεις του τελευταίους μήνες είναι υπερβολικές τόνισε: Κοιτάξτε κάτι, οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, είναι πραγματικά πολύ μεγάλες για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Όμως από την άλλη πλευρά η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι δαπανηρή, έχει ένα κόστος. Αν το κόστος αυτό δεν το πληρώσουμε σήμερα θα κληθούμε να το πληρώσουμε αύριο πολλαπλάσια. Εγώ σαν στέλεχος είμαι υποχρεωμένος να προτείνω αυτό το οποίο είναι σωστό για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφασίσουν. Η ευθύνη όμως της απόφασης, βαρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Γενική Συνέλευση, την Πολιτεία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να με σταματάει εμένα να κάνω αυτό το οποίο είναι σωστό…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

money2

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 916 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.447 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 853 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2018 - Πού αυξήθηκαν και πού μειώθηκαν τα έσοδα