Ακίνητα: Και άτοκες δόσεις για να φύγει το στοκ

Ακίνητα: Και άτοκες δόσεις για να φύγει το στοκ

Ακόμη και άτοκες δόσεις στην εξόφληση προσφέρουν στους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων οι Έλληνες κατασκευαστές, προκειμένου να διαθέσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια.  Προς πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που μετέδωσε το protothema.gr στις 27 Οκτωβρίου, στη νέα αυτή τακτική αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων – Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, κ. Καψιμάλης, ο οποίος μάλιστα διευκρίν

Ακόμη και άτοκες δόσεις στην εξόφληση προσφέρουν στους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων οι Έλληνες κατασκευαστές, προκειμένου να διαθέσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια.  Προς πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που μετέδωσε το protothema.gr στις 27 Οκτωβρίου, στη νέα αυτή τακτική αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων – Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, κ. Καψιμάλης, ο οποίος μάλιστα διευκρίνισε ότι ο αριθμός των άτοκων δόσεων εξαρτάται πάντα από την τιμή του προς πώληση σπιτιού.

Ο ίδιος έδωσε το παράδειγμα ότι στις περιοχές της Αττικής με μέσο κόστος ακινήτων, προσφέρονται περίπου 30 άτοκες δόσεις, ενώ για τις ακριβές περιοχές οι δόσεις μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και τις 40. Οι δόσεις βεβαίως δεν αφορούν το σύνολο του ποσού.

 Οι κατασκευαστές εκτιμούν ότι τα αδιάθετα ακίνητα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 120.000 και περιμένουν εξομάλυνση της αγοράς περί τον Σεπτέμβριο του 2009, με βάση τους ρυθμούς απορρόφησης των κατοικιών.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν πάντως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των τιμών στα ακίνητα, καθώς αυτές είναι ουσιαστικά παγωμένες εδώ και τρία χρόνια καθώς και ότι το περιθώριο κέρδους τους σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το 15%.


Το 2008 καταγράφηκε μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2007 στην ανέγερση νέων κτιρίων, ενώ η πτώση φτάνει το 50% σε σχέση με το 2005 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, η οποία χαρακτήρισε ως «γενναία» την πρόταση Βγενόπουλου για πάγωμα της καταβολής των δόσεων των δανείων επί ένα χρόνο.

 Στις 27 Οκτωβρίου το protothema.gr είχε μεταδώσει το ακόλουθο ρεπορτάζ:

Κατασκευαστές: Βγάζουν τεφτέρι και αρχίζουν τις δόσεις

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4469174

Ο αναδυόμενος εμπορικός προστατευτισμός, η άνοδος του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

2
fragkou_nasdaq

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Containers Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης του Nasdaq – Ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας

843edf9f94ab565ccc9139002d9197af_XL

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των δύο ερμηνευτικών εγκυκλίων επί της νέας νομοθεσίας, με την οποία ουσιαστικά οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων εξισώνονται με τις καπνοβιομηχανίες ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, ο οποίος ξεκινά παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ατμός δεν είναι καπνός».

2