Ακίνητα: Και άτοκες δόσεις για να φύγει το στοκ

Ακίνητα: Και άτοκες δόσεις για να φύγει το στοκ

Ακόμη και άτοκες δόσεις στην εξόφληση προσφέρουν στους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων οι Έλληνες κατασκευαστές, προκειμένου να διαθέσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια.  Προς πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που μετέδωσε το protothema.gr στις 27 Οκτωβρίου, στη νέα αυτή τακτική αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων – Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, κ. Καψιμάλης, ο οποίος μάλιστα διευκρίν

Ακόμη και άτοκες δόσεις στην εξόφληση προσφέρουν στους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων οι Έλληνες κατασκευαστές, προκειμένου να διαθέσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια.  Προς πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που μετέδωσε το protothema.gr στις 27 Οκτωβρίου, στη νέα αυτή τακτική αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων – Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, κ. Καψιμάλης, ο οποίος μάλιστα διευκρίνισε ότι ο αριθμός των άτοκων δόσεων εξαρτάται πάντα από την τιμή του προς πώληση σπιτιού.

Ο ίδιος έδωσε το παράδειγμα ότι στις περιοχές της Αττικής με μέσο κόστος ακινήτων, προσφέρονται περίπου 30 άτοκες δόσεις, ενώ για τις ακριβές περιοχές οι δόσεις μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και τις 40. Οι δόσεις βεβαίως δεν αφορούν το σύνολο του ποσού.

 Οι κατασκευαστές εκτιμούν ότι τα αδιάθετα ακίνητα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 120.000 και περιμένουν εξομάλυνση της αγοράς περί τον Σεπτέμβριο του 2009, με βάση τους ρυθμούς απορρόφησης των κατοικιών.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν πάντως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των τιμών στα ακίνητα, καθώς αυτές είναι ουσιαστικά παγωμένες εδώ και τρία χρόνια καθώς και ότι το περιθώριο κέρδους τους σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το 15%.


Το 2008 καταγράφηκε μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2007 στην ανέγερση νέων κτιρίων, ενώ η πτώση φτάνει το 50% σε σχέση με το 2005 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, η οποία χαρακτήρισε ως «γενναία» την πρόταση Βγενόπουλου για πάγωμα της καταβολής των δόσεων των δανείων επί ένα χρόνο.

 Στις 27 Οκτωβρίου το protothema.gr είχε μεταδώσει το ακόλουθο ρεπορτάζ:

Κατασκευαστές: Βγάζουν τεφτέρι και αρχίζουν τις δόσεις

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-proedros-tis-komision-zan-klont-giounker

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στην «Bild» είπε ότι έχει ευθύνη και ο ίδιος για το συγκεκριμένο γεγονός - Ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ