Η χαρά των traders στο ΧΑ

Άλλη μιά αποφράδα ημέρα στην Wall Street

Η πρώτη συνεδρίαση με νέο πλανητάρχη θύμισε τις πρόσφατες παλιές ημέρες της Οδού Αθηνών, όπου η μεταβλητότητα επέτρεπε στους γρήγορους να αποκομίζουν κέρδη από την εναλλαγή του προσήμου.

Έτσι, πρώτα η ελληνική αγορά βυθίστηκε με πτώση 2,36% και αργότερα σημείωσε κέρδη ως 3%, αφού αφυπνίστηκαν και οι τραπεζικές μετοχές. Όλα αυτά την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν πτώση άνω του 2%, καθώς οι

Η πρώτη συνεδρίαση με νέο πλανητάρχη θύμισε τις πρόσφατες παλιές ημέρες της Οδού Αθηνών, όπου η μεταβλητότητα επέτρεπε στους γρήγορους να αποκομίζουν κέρδη από την εναλλαγή του προσήμου.

Έτσι, πρώτα η ελληνική αγορά βυθίστηκε με πτώση 2,36% και αργότερα σημείωσε κέρδη ως 3%, αφού αφυπνίστηκαν και οι τραπεζικές μετοχές. Όλα αυτά την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν πτώση άνω του 2%, καθώς οι αναλυτές περιμένουν ενίσχυση του δολαρίου, μετά και από την εκλογή του κ. Ομπάμα.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2221,02 μονάδες καταγράφοντας πτώση –0,38%, ύστερα από επτά συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε το Ταχυδρομικό με 8,48% και η Ιντραλοτ με 7,66%. Αντίθετα, την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Μοτορ Οιλ με –5,39% και η Εθνική με –4,32% ( 19,04 ευρώ –4,2 εκατ τεμάχια ). Kαι η Εθνική ήταν μια μετοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε γερό trading.  

Άνοδο πάνω  2% κατέγραψαν και η Πειραιώς, Βιοχάλκο- Coca – Cola. Kέρδη 1,71% για την Mig, ενώ η  Τράπεζα Κύπρου έκλεισε με οριακά κέρδη 0, 44%. Στα 300 εκατ. ευρώ ο όγκος συναλλαγών αφού αφαιρεθεί το πακέτο που μεταβίβασε το Δημόσιο στην Deutsche Telecom.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys

Επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας - Ο οίκος αναφέρει ότι το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει να ακολουθεί αδύναμη πορεία - Ως δεύτερη αιτία,  επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη από τη διακοπή των διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων

1
usedcar

Νέο «φυντάνι» εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε στην Θήβα ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βλέποντας τις ευκαιρίες που πουλάει μέσω Διαδικτύου σπεύδουν να ωφεληθούν.

ec

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας

3
chrimatistirio

Σε χαμηλό 32 μηνών οι τράπεζες - Κατά 1,12% υποχώρησε ο ΓΔ στις 624,81 μονάδες, λόγω κυβερνητικών αναταράξεων και πιέσεων εξ Ιταλίας - Στο -5% η Πειραιώς, πτώση και σε Motor Oil-Viohalco, κέρδη για Τιτάνα μετά τη δημόσια πρόταση για εισαγωγή στο Euronext - Στο 4,37% το 10ετές ομόλογο


1