Οι επιχειρηματίες που δείπνησαν με τον Ρέσλερ

Της ...προσκολλήσεως ο Παπακωνσταντίνου, "παραμελημένη" η Ντόρα

Με άφθονο φαγητό, εύθυμη διάθεση και "αλά μπρατσέτα" με τον τέως υπουργό Οικονομικών και νυν περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου πέρασε το βράδυ του ο υπουργός Οικονομίας και Καινοτομίας της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ.

Αν και ο Γερμανός πολιτικός ήταν επίσημος καλεσμένος του υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άδραξε την ευκαιρία και απασχόλησε΄στο γεύμα τον αντικαγκελάριο της Α. Μέρκελ. Στη συζήτησή τους, αρκετές φορές ο κ. Ρέσλερ υπήρξε βλοσυρός, αρκούμενος να ακούει και να πίνει το κόκκινο κρασί του.

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν και οι επιχειρηματίες κ.κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Δημήτρης Κοπελούζος, Μιχάλης Μαϊλλης, Θανάσης Λαβίδας, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Γερμανικού ΣΕΒ (BDI) κ.ά. Παρά τη γερμανική της κουλτούρα και τις άρρηκτες σχέσεις της με το Φιλελεύθερο κόμμα που ο κ. Ρέσλερ είναι πρόεδρος, η Ντόρα Μπακογιάννη αρκέστηκε να καθίσει σε μια γωνιά, σαφώς παραμελημένη αλλά και σε ευθεία αναλογία με την πορεία του κόμματος της Δημοκρατική Συμμαχία.

Εκτός των άλλων, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ο πρόεδρος του Invest in Greece Άρης Συγγρός, ο τέως υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ο Ευάγγελος Αντώναρος κ.ά.

Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση Γερμανών δημοσιογράφων καθώς όλα τα μεγάλα δίκτυα της χώρας παραβρέθηκαν. Αρκετοί μάλιστα υπήρξαν οι συνάδελφοι οι οποίοι τόνιζαν πως "η Γερμανία έχει πλήρως κατανοήσει πως εάν η Ελλάδα πέσει, τελειώνει ουσιαστικά και το όνειρο του Ευρώ".

Εντύπωση επίσης προκάλεσε η διαρκής προσπάθεια από τη μεριά του Έλληνα υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να τονίσει πως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Πρόκειται για μια νέα γραμμή άμυνας που φαίνεται να έχει χτίσει η κυβέρνηση και η οποία έκανε εντύπωση στους Γερμανούς επιχειρηματίες.

Από τη μεριά των τελευταίων, οι σημαντικότερες παρουσίες υπήρξαν αυτές των εταιρειών Aeris Capital, Siemens AG, E.ON Ruhrgas ag, Landesbank, Leon Vermogens, Linearis Beratungs (στις αποκρατικοποιήσεις), SGI AG, Metro, Lufthansa κ.ά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr