Φίλιπ Ρέσλερ: «Επενδύστε και εσείς στη χώρα σας!»

Φίλιπ Ρέσλερ: «Επενδύστε και εσείς στη χώρα σας!»

Μεταρρυθμίσεις που δεν θα μένουν στα χαρτιά ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας - Τραπεζίτες, βιομήχανοι και επιχειρηματίες από τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και τον μηχανολογικό κλάδο τον συνοδεύουν

Φίλιπ Ρέσλερ: «Επενδύστε και εσείς στη χώρα σας!»
Έκκληση προς τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν και οι ίδιοι στη χώρα τους, για να δώσουν το έναυσμα και στις ξένες εταιρείες να έρθουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, λίγες μόλις ώρες πριν από την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.

«Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα» δήλωσε ο Ρέσλερ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Αναμένω από τις ίδιες τις ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν ρόλο-πρότυπο» ανέφερε, τονίζοντας πως, όποιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα επενδυτές, θα πρέπει φυσικά να είναι και ο ίδιος διατεθειμένος να επενδύσει.

Ο Ρέσλερ έρχεται στην Ελλάδα με ξεκάθαρα αιτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα απαιτούν κατά πρώτο λόγο ένα, σε εύλογο βαθμό, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. «Αναμένω λοιπόν από την (ελληνική) κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» είπε ο Γερμανός υπουργός. Οι τελευταίες δεν αρκεί μόνο να ανακοινώνονται, αλλά και να εφαρμόζονται, συμπλήρωσε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να βρεθεί προσεχώς λύση σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ελληνικών φορέων προς Γερμανούς προμηθευτές και εργολήπτες.
Κλείσιμο

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, ο οποίος έρχεται σήμερα στην Αθήνα, επικεφαλής ομάδας που αποτελείται από περίπου 70 Γερμανούς επιχειρηματίες, φέρνει μαζί του το πρώτο κύμα υποψήφιων επενδυτών σε χώρους όπως η ενέργεια, και ειδικά οι ΑΠΕ, η «πράσινη» οικονομία, ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες και οι αποκρατικοποιήσεις.

Ποιοι συνοδέυουν τον αντικαγκελάριο

Η συνοδεία του Φίλιπ Ρέσλερ αποτελείται από 117 άτομα, εκ των οποίων 18 ανώτατοι υπάλληλοι του υπουργείου του, 3 βουλευτές, 67 εκπρόσωποι οικονομικών οργανισμών και επιχειρήσεων και 29 δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, όπως τα «Der Spiegel», «FAZ», «Süddeutsche Zeitung», «Die Welt», «Handelsblatt», «FTD», και «Bild-Zeitung», «ARD», «ZDF», «RTL» και «NTV» .

Από πλευράς οικονομικών παραγόντων ξεχωρίζουν ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ, o εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων BDI Μάρκους Κέρμπερ, ο πρόεδρος της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων KfW Ούλριχ Σρέντερ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom Κλάουντια Νέματ, ο επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού της Siemens Γκέοργκ Βάιερ, καθώς στελέχη ομίλων, όπως η Eon-Ruhrgas (ενέργεια), η Lufthansa (αερομεταφορές) και η Metro (εμπόριο).
Ως προς τους επιμέρους επιχειρηματικούς κλάδους, ξεχωρίζει ο μηχανολογικός (Nilos-Maschinenbau, Encos-Maschinenbau κ.α. ) και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ( Photonics, Abakus Solar AG, Jurosol, Würt Solar κ.α.), ενώ παρουσία υπάρχει και από κλάδους όπως η αξιοποίηση ακινήτων, η ιατρική τεχνολογία, η αγροτική παραγωγή κ.α.

Το παρών δίνουν και επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, όπως η Inos Automationssoftware και η Gebäude-Profis.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης