Θεσσαλονίκη: Τιμή-ρεκόρ για διαμέρισμα με θέα στον Θερμαϊκό, πουλήθηκε έναντι 2,6 εκατ. ευρώ – Ποιος το αγόρασε

Με τιμή στα €12.000 ανά τμ. έγινε μία από τις ακριβότερες αγοραπωλησίες στην πόλη - Στα χνάρια της Αθήνας και η Θεσσαλονίκη με υψηλό το ενδιαφέρον για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών

Με πενταψήφιο νούμερο ανά τετραγωνικό μέτρο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες μία από τις υψηλότερες σε αξία αγοραπωλησίες κατοικιών στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το υψηλό ενδιαφέρον για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Η συμπρωτεύουσα φαίνεται ότι ακολουθεί τον δρόμο που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια η πρωτεύουσα με υψηλή τη ζήτηση για τις περιπτώσεις ακινήτων υψηλών προδιαγραφών και ειδικών χαρακτηριστικών.

Νέος ιδιοκτήτης για το διαμέρισμα επιφάνειας άνω των 210 τ.μ. που βρίσκεται στο κέντρο της συμπρωτεύουσας κι έχει θέα στο Θερμαϊκό είναι κάτοικος εξωτερικού με την τιμή να κλείνει στα 2,6 εκατ. ευρώ ή αλλιώς κοντά στα 12.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της αγοραπωλησίας αποτελεί το γεγονός ότι η συμφωνία έγινε με… συνοπτικές διαδικασίες αφού το ακίνητο «έκλεισε» σε διάστημα μικρότερο της εβδομάδας από την στιγμή που βγήκε στην αγορά από τη γνωστή εταιρεία κτηματομεσιτικών υπηρεσιών Engel & Völkers.

Και πράγματι, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα γενικότερα στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας σημαντική αύξηση στη ζήτηση, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό με «πρωταγωνίστριες» της γερμανόφωνες αγορές, αλλά και αρκετούς Βαλκάνιους με πρώτους τους Βούλγαρους.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr