Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τον επιχειρηματικό «χάρτη» και στην εστίαση
04.05.2024
16:54
Ο πρόεδρος της Ενωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, καθώς και δύο καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - «Πλέον όταν κάποιος επιλέγει να ανοίξει κατάστημα κοντά σε βουνό η κοντά σε θάλασσα, έχει ρίσκο με την κλιματική αλλαγή», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΕΕΣΑ
Να ισορροπήσουν μεταξύ του «λόγω της ζέστης μου κόβεται η όρεξη» και του «πάμε για φαγητό κάπου που να έχει ήλιο», καλούνται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Από τη μία πλευρά η υψηλότερη θερμοκρασία, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, οδηγεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο τους ανθρώπους σε παραθαλάσσια μέρη, καθώς θέλουν να «χαρούν» τον καλό καιρό, από την άλλη όμως, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει ιδιαίτερα ψηλά, η ζέστη είναι τόσο απωθητική, που όσοι επιλέγουν να πάνε σε εστιατόρια και καφετέριες ψάχνουν μέρη όπου θα δροσιστούν.
Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Από τη μία πλευρά η υψηλότερη θερμοκρασία, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, οδηγεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο τους ανθρώπους σε παραθαλάσσια μέρη, καθώς θέλουν να «χαρούν» τον καλό καιρό, από την άλλη όμως, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει ιδιαίτερα ψηλά, η ζέστη είναι τόσο απωθητική, που όσοι επιλέγουν να πάνε σε εστιατόρια και καφετέριες ψάχνουν μέρη όπου θα δροσιστούν.
Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr