Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τον επιχειρηματικό «χάρτη» και στην εστίαση

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, καθώς και δύο καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - «Πλέον όταν κάποιος επιλέγει να ανοίξει κατάστημα κοντά σε βουνό η κοντά σε θάλασσα, έχει ρίσκο με την κλιματική αλλαγή», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΕΕΣΑ

Να ισορροπήσουν μεταξύ του «λόγω της ζέστης μου κόβεται η όρεξη» και του «πάμε για φαγητό κάπου που να έχει ήλιο», καλούνται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Από τη μία πλευρά η υψηλότερη θερμοκρασία, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, οδηγεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο τους ανθρώπους σε παραθαλάσσια μέρη, καθώς θέλουν να «χαρούν» τον καλό καιρό, από την άλλη όμως, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει ιδιαίτερα ψηλά, η ζέστη είναι τόσο απωθητική, που όσοι επιλέγουν να πάνε σε εστιατόρια και καφετέριες ψάχνουν μέρη όπου θα δροσιστούν.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr