Όμιλος Μαντωνανάκη: Γιατί το Εφετείο Αθηνών ανέστειλε το σφυρί των 300 εκατ. ευρώ

Δεκτοί οι ισχυρισμοί περί «καταχρηστικότητας» και κινδύνου «ανεπανόρθωτης βλάβης» - Τα «μυστήρια» με τις τριμερείς διαπραγματεύσεις και τα... νεότερα μετά από έναν χρόνο

Στο… θολό τοπίο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ομίλου Μαντωνανάκη, του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΕΕΣΥΠ), ως μετόχου της ΕΤΑΔ και των πιστωτριών τραπεζών και servicers παραπέμπει, μεταξύ άλλων, η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που εξέτασε την υπόθεση με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και δημοσιεύθηκε χθες.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση αυτή διατάχθηκε η αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης και ασφαλώς του πλειστηριασμού που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου, με επισπεύδουσα τη Eurobank, για τα ξενοδοχεία του Ομίλου Μαντωνανάκη στην Ελούντα της Κρήτης, για τα οποία η τιμή εκκίνησης είχε αυξηθεί στα 300 εκατ. ευρώ. Χθες το απόγευμα τέθηκε πράγματι σε αναστολή ο εν λόγω πλειστηριασμός.

Συγκεκριμένα, το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 105/2024 απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση της Ήλιος Α.Ε. αναστέλλοντας κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού των ξενοδοχείων «Elounda Beach Hotel & Villas» και «Elounda Bay Palace».

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr