Χατζηδάκης: Καμία περίπτωση, ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, να μην διασυνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με POS

Χατζηδάκης: Καμία περίπτωση, ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, να μην διασυνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με POS

Ομιλία με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

5927609
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ούτε μία στο τρισεκατομμύριο, να μην συνδεθούν με το POS οι ταμειακές μηχανές. Θα γίνει, τελείωσε». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα ότι θα έχουν ανάλογες κυρώσεις, όσοι δεν συμμορφωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

«Το υπογραμμίζω αυτό για δύο λόγους: Πρώτον γιατί είναι έργο ενταγμένο ως ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης, και δεν γίνεται η χώρα να στερηθεί τη χρηματοδότησή της, ή μέρος της από τις Βρυξέλλες επειδή κάποιοι δεν λένε να συνδεθούν, και δεύτερον, γιατί αν στο τέλος Απριλίου πράγματι έχει συνδεθεί - όπως σήμερα είναι οι προβολές μπροστά - το 90%, δεν μπορεί το 10% να κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στο 90%», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όπως είπε, ο κ. Χατζηδάκης, «δεν υπάρχουν οι πιο έξυπνοι, δήθεν, οι οποίοι κοροϊδεύουν την πολιτεία και οι άλλοι που είναι τίμιοι και συμμορφώνονται και φθάνουν στο 90% και εμείς για κάποιο λόγο πρέπει να κοιτάμε το 10%».

«Δεν είναι σωστό, όχι μόνο απέναντι στη πολιτεία αλλά και απέναντι στο κλάδο τους. Και για αυτό ήδη η ΑΔΑΕ έχει έρθει σε επαφή, έχει επιβάλει πρόστιμα σε μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και έχει ξεκινήσει ήδη η κρούση και οι επαφές και με μικρότερες επιχειρήσεις. Έχουν όλο τον καιρό να κάνουν τα ραντεβού τους και αν δεν έχουν συμμορφωθεί, να αποδείξουν ότι υπήρχαν λόγοι ανωτέρας βίας - αλλά η πολιτεία δεν έχει κανένα περιθώριο να μην εφαρμόσει το νόμο, για τους δύο λόγους που εξηγήσαμε: Ταμείο Ανάκαμψης και λόγοι ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ των ίδιων των επιχειρήσεων», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου - Έξι τραυματίες

Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη - Συμμετέχουν μετρό και ηλεκτρικός, πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης