BofA: Οι τιμές πετρελαίου είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 10% μέχρι το καλοκαίρι

BofA: Οι τιμές πετρελαίου είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 10% μέχρι το καλοκαίρι

Οι γεωπολιτικές εντάσεις, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας θα εντείνουν τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές

petrelaio_varelia
Οι τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε υψηλό επτά μηνών αυτή την εβδομάδα, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξήθηκαν, ενώ η Bank of America υποστηρίζει ότι οι τιμές αυτές είναι έτοιμες να αυξηθούν κατά 10% μέχρι το καλοκαίρι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent κυμαίνονταν κοντά στα 89,77 δολάρια ανά βαρέλι το πρωί της Τετάρτης, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου West Texas Intermediate διαπραγματεύονται περίπου στα 85,89 δολάρια το βαρέλι.

Ομάδα αναλυτών της Bank of America προβλέπει ότι οι τιμές του αργού Brent και του WTI θα διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 86 και 81 δολάρια ανά βαρέλι φέτος, ενώ και οι δύο θα κορυφωθούν γύρω στα 95 δολάρια ανά βαρέλι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό αντιπροσωπεύει άλμα περίπου 10% από τα τρέχοντα ήδη υψηλά επίπεδα.

«Εκτιμούμε τώρα ότι η βελτίωση των προσδοκιών για την οικονομική ανάπτυξη συμβάλλει στην δημιουργία ελλείμματος το β’ και το γ’ τρίμηνο του έτους κατά περίπου 450 χιλιάδες βαρέλια/ημέρα», ανέφεραν οι αναλυτές σε ερευνητικό σημείωμά τους την Τετάρτη.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Επικαλείται χρόνια ψυχικά νοσήματα και νοσηλείες ο δολοφόνος της Κυριακής - Τι αναφέρει στο υπόμνημά του

Κίνδυνος ανάφλεξης: Με το όπλο παρά πόδα το Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση από το Ιράν - «Αν το κάνουν, θα τους πληγώσουμε»

Ο επικός διάλογος ηλικιωμένης με τον Κασσελάκη στην Κρήτη: «Καμία καθυστέρηση στα νοσοκομεία» - Απόλαυση, σχολιάζει ο Άδωνις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης