Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Εισηγείται την αναβίωση ρυθμίσεων των οφειλετών και προς τον ΕΦΚΑ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Εισηγείται την αναβίωση ρυθμίσεων των οφειλετών και προς τον ΕΦΚΑ

Nα δοθεί η δυνατότητα να ρυθμιστούν οι οφειλές και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποπληρώσουν σε πάγιες ρυθμίσεις, έως 100 δόσεις, εισηγείται το ΒΕΑ

efka
Να αναβιώσουν οι ρυθμίσεις οφειλών και προς τον ΕΦΚΑ, κατ' αναλογία με τις φορολογικές ρυθμίσεις, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές (προς τον ΕΦΚΑ) οι οποίες ανέρχονται σε 47,5 δισ. ευρώ. «Είναι προς το συμφέρον, τόσο της εθνικής οικονομίας, όσο και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, να δοθεί η δυνατότητα να ρυθμιστούν οι οφειλές και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποπληρώσουν σε πάγιες ρυθμίσεις, έως 100 δόσεις, αναλόγως με το προφίλ του κάθε οφειλέτη, όπως γίνεται και στην περίπτωση του εξωδικαστικού», σημειώνει το ΒΕΑ και προσθέτει:

«Οι οφειλές των μη μισθωτών οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, οι οποίοι προκλήθηκαν από την πολυετή κρίση και τις συνθήκες της πανδημίας.

Εάν ρυθμιστούν οι οφειλές από τις επιχειρήσεις, θα εισέλθουν χρήματα στην εθνική οικονομία και θα αποκτήσουν εκ νέου ασφαλιστική ικανότητα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το συσσωρευμένο χρέος τους.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, εισηγείται την εξεύρεση της χρυσής τομής, ώστε να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη, με την ενεργοποίηση ρύθμισης οφειλών, αναλόγως με το προφίλ και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασφαλισμένου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Επικαλείται χρόνια ψυχικά νοσήματα και νοσηλείες ο δολοφόνος της Κυριακής - Τι αναφέρει στο υπόμνημά του

Κίνδυνος ανάφλεξης: Με το όπλο παρά πόδα το Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση από το Ιράν - «Αν το κάνουν, θα τους πληγώσουμε»

Ο επικός διάλογος ηλικιωμένης με τον Κασσελάκη στην Κρήτη: «Καμία καθυστέρηση στα νοσοκομεία» - Απόλαυση, σχολιάζει ο Άδωνις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης