Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο - Στο 2,4% στην Ευρωζώνη

Eurostat: Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο - Στο 2,4% στην Ευρωζώνη

Οι υπηρεσίες και τα τρόφιμα εξακολουθούν να αποτελούν τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ - Στο 4,8% ο ρυθμός αύξηση των τιμών τον τροφίμων στην Ελλάδα

plithorismos
Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάρτιο, από 3,1% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας (Eurostat).

Στη ζώνη του ευρώ ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,4%, από 2,6% τον Φεβρουάριο. Η Ελλάδα σημείωσε την 5η μεγαλύτερη άνοδο τιμών, μετά από την Κροατία, την Αυστρία, την Εσθονία και το Βέλγιο.
eurostat-infl2

Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της ευρωζώνης, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4,0%, σταθερός σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,7%, σε σύγκριση με 3,9% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1%, σε σύγκριση με 1,6% τον Φεβρουάριο) και την ενέργεια (-1,8%, σε σύγκριση με -3,7% τον Φεβρουάριο).
eurostat-infl1



Παρά την περαιτέρω επιβράδυνση των τιμών των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού, ο ρυθμός αύξησής τους στην Ελλάδα (4,8% τον Μάρτιο από 5,8% τον Φεβρουάριο) είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με την ευρωζώνη.


Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που Αμερικανοί αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια

Περίμενε την Κυριακή να βγει από το Α.Τ. και της επιτέθηκε όσο μιλούσε με το «100» - Πώς έγινε η στυγερή δολοφονία

Συγκλονιστικά βίντεο από τα 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: 4 νεκροί και 50 τραυματίες - Τουλάχιστον 26 τα κτήρια που έγειραν ή κατέρρευσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης