Αλέξης Πατέλης: Εξηγεί στο TikTok ποιες είναι οι αλλαγές στην Golden Visa

Αλέξης Πατέλης: Εξηγεί στο TikTok ποιες είναι οι αλλαγές στην Golden Visa

Αυξάνεται το όριο στις 800.000 ευρώ για Αθήνα, Θεσσαλλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και τα μεγαλύτερα νησιά και στις 400.000 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα

patelis
Βίντεο στο TikTok σχετικά με τις αλλαγές στην Golden Visa ανέβασε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

«Ελάτε να δούμε μαζί τις αλλαγές στην Golden Visa. Το πρόγραμμα της Golden Visa ξεκίνησε πριν μία δεκαετία προσελκύοντας δισεκατομμύρια επενδύσεις και στηρίζοντας τις τιμές των ακινήτων στα βάθη της κρίσης» αναφέρει αρχικά.

Το βίντεο του Αλέξη Πατέλη:

Κλείσιμο
Ωστόσο, συνεχίζει: «η Ελλάδα δεν είναι πια σε κρίση και προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η στήριξη των Ελλήνων που θέλουν να αποκτήσουν προσιτή στέγη. Λοιπόν, πρώτον αυξάνεται το όριο στις 800.000 ευρώ για Αθήνα, Θεσσαλλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και τα μεγαλύτερα νησιά και στις 400.000 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα».

Δεύτερον, το ακίνητο πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 τετραγωνικά μέτρα «για να προστατεύεται η μικρότερη κατοικία. Τρίτον, δεν επιτρέπεται η μετατροπή του ακινήτου σε Airbnb» προσθέτει για να καταλήξει ότι «όμως, το πρόγραμμα Golden Visa δεν ήταν και δεν είναι μόνο για κατοικίες. Συνεχίζουν να ισχύουν και άλλες μορφές επένδυσης δηλαδή μπορεί να αποκτήσει κανείς άδεια παραμονής και με επένδυση σε επιχειρήσεις, σε ομόλογα, σε μετοχές. Στενεύει δηλαδή ο δρόμος προς τα ακίνητα και ανοίγει προς τις άλλες μορφές επενδύσεων».

Ειδήσεις σήμερα:

Φορολογικό νομοσχέδιο: Πώς επηρεάζει τις συναλλαγές με την εφορία

Ποδηλάτης παρέσυρε μοτοσικλετιστή στον Κηφισό και τον εγκατέλειψε στο οδόστρωμα - Στο νοσοκομείο ο τραυματίας

Αμαλιάδα: «Καλή αντάμωση» - Η τελευταία ανάρτησή του 28χρονου πριν βάλει τέλος στη ζωή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης