Microsoft: Στη γραμμή εκκίνησης η κατασκευή του πρώτου data center

Microsoft: Στη γραμμή εκκίνησης η κατασκευή του πρώτου data center

Ως το τέλος της εβδομάδας οι επισημες ανακοινώσεις με τις πληροφορίες να «δείχνουν» την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Renco – Το έργο και οι πρώτοι «εκμισθωτές» – Εντός τριετίας η λειτουργία

data-center
Τρεισήμισι χρόνια μετά η μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) της Microsoft στη χώρα μας μπαίνει στη γραμμή εκκίνησης. Ως το τέλος της εβδομάδας, όπως είπε χθες σε ειδική εκδήλωση Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Ελλάδος κα Γιάννα Ανδρονοπούλου, αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανάδοχος του έργου έπειτα απ’ την κλειστή διαγωνιστική διαδικασία που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός φαίνεται ότι θα είναι η Κοινοπραξία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ιταλική Renco. Η τελευταία στα 45 χρόνια πορείας της, παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης και κατασκευής έργων στους τομείς της ενέργειας, των αστικών υποδομών κοκ ενώ με τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχουν ξανασυνεργαστεί σε άλλα projects.

Υπενθυμίζεται στο διαγωνισμό της Microsoft, συμμετέχουν ακόμα η Ακτωρ – Intrakat και η ΜΕΤΚΑ. Η πρώτη φάση του έργου με βάση την ετοιμότητα του αναδόχου αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, όπως εκτίμησε η κα Ανδρονοπούλου χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται πως το έργο της ανέγερσης έχει συνολικό προϋπολογισμό 976,168 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια. Εξ αυτών 77,400 εκατ. έχουν δαπανηθεί για την αγορά των κατάλληλων οικοπέδων στην περιοχή, τα 404,956 εκατ. θα διατεθούν για την κατασκευή των κέντρων δεδομένων, ενώ περί τα 264,192 εκατ. θα κοστίσει ο τεχνολογικός και ψηφιακός εξοπλισμό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Επικοινωνιακό Βατερλώ για το παλάτι με την πειραγμένη φωτογραφία της Κέιτ - Το πρόσωπο που ίσως «γυρίσει την παρτίδα»

Θρίλερ με τον θάνατο της 26χρονης πορνοστάρ Σοφία Λεόνε - Ερευνούν το ενδεχόμενο δολοφονίας

Με Ζωή Κωνσταντοπούλου από τα παλιά έκλεισαν οι εργασίες της εξεταστικής για τα Τέμπη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης