Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης με το «βλέμμα» στις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης με το «βλέμμα» στις τράπεζες

Δοκίμασε νέες κορυφές ο Γενικός Δείκτης, αλλά κατέβασε ταχύτητα

Xrimatistirio_ekso
Καθαρά τραπεζοκεντρικό χαρακτήρα έχει η σημερινή (7/3) συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στον απόηχο του placement της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και εν μέσω ανακοινώσεων των οικονομικών μεγεθών της Alpha Bank και της Eurobank.

Η υπερκάλυψη ήταν εντυπωσιακή στη διαδικασία της πλήρους αποεπένδυσης (27%) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την Πειραιώς και συγκεκριμένα «άγγιξε» τις 9 φορές στο ξένο και τις 4 στο ελληνικό βιβλίο προσφορών. Οι συνολικές προσφορές έφθασαν τα 10,7 δισ. ευρώ. Όσον αφορά την κατανομή των μετοχών, 20% αναλογεί στους Έλληνες επενδυτές και 80% στους ξένους. Η τιμή διάθεσης των μετοχών «κλείδωσε» στο ανώτατο όριο των 4 ευρώ.

Πριν την έναρξη των συναλλαγών, η Alpha Bank ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το 2023, καταγράφοντας ρεκόρ κερδοφορίας το δ’ τρίμηνο, ενώ η διοίκηση της τράπεζας κάνει λόγο για διανομή κερδών στους μετόχους πάνω από 1 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2024-2026. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 780,4 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θα ακολουθήσουν τα ετήσια αποτελέσματα της Eurobank. Ο «κύκλος» των ανακοινώσεων από πλευράς συστημικών τραπεζών κλείνει με την Εθνική Τράπεζα στις 12 Μαρτίου. Πέρα από τα στοιχεία για την κερδοφορία, οι επενδυτές εστιάζουν στις ενημερώσεις για τα μερίσματα.

Κλείσιμο
Στην πρώτη αντίδραση της εγχώριας αγοράς μετά το ιστορικό placement, ο Γενικός Δείκτης δοκιμάζει νέες κορυφές, φτάνοντας έως τις 1.437,32 μονάδες στο υψηλό ημέρας. Ωστόσο, κατεβάζει ταχύτητα και διαπραγματεύεται πλέον στις 1.430,65 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,17%.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της πυραυλικής επίθεσης με πέντε νεκρούς κοντά στο κονβόι του Ζελένσκι στην Οδησσό

Αίγινα: Συνελήφθη 36χρονος για τον βιασμό της θετής του κόρης - Βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του και την εκβίαζε

To Big Bang γίνεται 75 ετών - Πώς ξεκίνησε η ιδέα της «μεγάλης έκρηξης» και ποιος ο πολέμιός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης