Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Μικρότερος των προσδοκιών ο τζίρος των εκπτώσεων για 7 στους 10 εμπόρους

Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Μικρότερος των προσδοκιών ο τζίρος των εκπτώσεων για 7 στους 10 εμπόρους

Τι δείχνει το ετήσιο βαρόμετρο του Εμπορικού Συλλόγου έπειτα από έρευνα σε 410 επιχειρήσεις – Οι εκτιμήσεις για την πορεία του κύκλου εργασιών φέτος, τα προβλήματα με τα POS και την ψηφιακή κάρτα εργασίας

ekptoseis
Χαμηλότερες έναντι των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί φαίνεται πως ήταν τελικά οι επιδόσεις των εμπόρων της Αθήνας κατά τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με το βαρόμετρο που διενεργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μεταξύ 410 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη φετινή έρευνα, το 43,8% δήλωσε ότι είχε χειρότερο τζίρο σε σύγκριση με το 2003, το 19,3% απάντησε ότι έκανε ίδιο ταμείο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το 35,9% απάντησε πως είχε αύξηση τζίρου κατά τη φετινή περίοδο.

Η έρευνα καταγράφει πάντως μία ανάταση της ψυχολογίας των εμπόρων αναφορικά με τις προοπτικές που υπάρχουν για το σύνολο της χρονιάς με το 46,6% να εκτιμά ότι φέτος θα πετύχει αύξηση πωλήσεων. Το αντίστοιχο ποσοστό στην αντίστοιχη έρευνα μετά τις θερινές εκπτώσεις πέρυσι ήταν μόλις 26,5% ενώ στην έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρυσι τέτοιο καιρό ήταν στο 61,3%.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι γενικά ο εμπορικός κόσμος εμφανίζεται προβληματισμένος στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για την έλλειψη διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος και την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, που σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, κάνουν δύσκολα προβλέψιμη τη συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού το επόμενο εξάμηνο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιά είναι η 28χρονη που χάρισε την καυτή ερωτική σκηνή με την Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Αν δεν ξέρει από πράσινο ένας Παπανδρέου, ποιος ξέρει»: Οργή για τον διορισμό του γιου του πρώην πρωθυπουργού στον Εθνικό Κήπο

Δεν είναι μόνο οι... παλαιοχριστιανοί: Τάση σε Ευρώπη και Αμερική να παίρνεις τα βουνά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης