Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500

Ράλι 16,2% για τη μετοχή της Block, κατά 31,95% εκτοξεύτηκε η Carvana

wall
Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή στη Wall Street μετά το ράλι της Πέμπτης, κατά το οποίο οι Dow Jones και S&P 500 βρέθηκαν σε νέο υψηλό, ενώ ο Nasdaq εκτοξεύτηκε κατά 3%, παρουσιάζοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του έπειτα από έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο 62 μονάδων ή 0,16% στις 39.131 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,03% κλείνοντας στις 5.088 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 0,28%, κλείνοντας στις 15.996 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά, ο δείκτης-βαρόμετρο έφτασε σε νέο υψηλό, καθώς ξεπέρασε τις 5.100 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Σε επίπεδο εβδομάδας ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,66%, ενώ οι Dow Jones και Nasdaq πρόσθεσαν 1,3% και 1,4% αντίστοιχα.

Το χθεσινό ράλι στη Wall Street πυροδότησαν τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της Nvidia, η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 12,29 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο ή 4,93 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 769% σε σχέση με πέρυσι. Η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύτηκε κατά 16,4%, δίνοντας ώθηση στους τρεις βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον S&P 500 να παρουσιάζει την καλύτερη επίδοσή του μετά τον Ιανουάριο 2023, κερδίζοντας 2,11%, τον Dow να καταγράφει άνοδο 456 μονάδων ή 1,18% και τον Nasdaq να εκτοξεύεται στις 16.041 μονάδες με κέρδη +3%.

Κλείσιμο
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατασκευής τσιπ σήμερα κατάφερε να αγγίξει τα 2 τρισ. δολάρια και έτσι η Nvidia είναι πλέον η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στις ΗΠΑ μετά τις Microsoft και Apple, έχοντας αφήσει πίσω της τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Amazon και η Alphabet. Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο η Nvidia βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, πίσω και από τη Saudi Aramco.

«Το ερώτημα από εδώ και πέρα είναι αν οι επενδυτές θα κλονίσουν αυτήν τη δυναμική. Ανεβήκαμε τόσο πολύ και πολύ γρήγορα. Ίσως να μην έχει και τόσο νόημα να κυνηγήσουμε αυτού του είδους τη δυναμική», δήλωσε στο CNBC ο Charlie Ripley, ανώτερος στρατηγικός επενδυτής της Allianz Investment Management.

«Προφανώς δεν έχουμε δει την ίδια δυναμική με εκείνη που βλέπουμε από τις μετοχές τεχνολογίας… Νομίζω ότι αυτό εγκυμονεί κάποιους κινδύνους όσον αφορά το πού θα πάει τελικά ο δείκτης, επειδή όλη η προσοχή έχει δοθεί ξεκάθαρα στις μετοχές τεχνολογίας προκαταβολικά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής η μετοχή της Nvidia έκλεισε στο +0,8%. Κατά 16,2% εκτοξεύτηκε η Block, τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Ράλι 31,95% κατέγραψε η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση των μονάδων λιανικής πώλησης το 2024.

Στα εμπορεύματα, σε χαμηλό δύο εβδομάδων βρέθηκε το αργό με απώλειες άνω του 2%. Το WTI Απριλίου κατρακύλησε 2,7% στα 76,49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent Απριλίου έχασε 2,5% πέφτοντας στα 81,62 δολάρια ανά βαρέλι. Στην εβδομάδα έχασαν αντίστοιχα 2,5% και 2,2%. Με κέρδη 0,87% έκλεισε ο χρυσός, φτάνοντας στα 2.048 δολάρια ανά ουγγιά, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση του δολαρίου, αλλά και από το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων ίσως από τον Ιούνιο.



Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου: Οι αλλαγές μετά τον νόμο για την ισότητα στο γάμο

Καβάλα: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από ομάδα νεαρών - «Θα τον σκοτώσουν!» (βίντεο)

Νορβηγία: Βγήκε για να πει τον καιρό μέσα στη θύελλα και τον χτύπησε «ιπτάμενο» ψάρι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης