Έσπασε τα κοντέρ ο τουρισμός: Στα €20,5 δισ. έφτασαν οι εισπράξεις το 2023

Έσπασε τα κοντέρ ο τουρισμός: Στα €20,5 δισ. έφτασαν οι εισπράξεις το 2023

Υπέρβαση εσόδων κατά €2,28 δισ. έναντι του προηγούμενου ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος

tourismos_plaka
Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των τουριστικών φορέων και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τουριστικές εισπράξεις κοντά στα 20,5 δισ. ευρώ το 2023, σημειώνοντας την περασμένη χρονιά ιστορικό υψηλό για τον ελληνικό τουρισμό, με διψήφιο ποσοστό αύξησης τόσο σε σχέση με το 2022 όσο και το 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά, μέχρι τώρα, για τον κλάδο.

Με βάση τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις του 2023 ανήλθαν στα 20,46 δισ. ευρώ το 2023 σημειώνοντας άνοδο κατά 15,7% σε σύγκριση με τα 17,68 δισ. ευρώ του 2022. Σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ, προ πανδημίας, το 2019 το «άλμα» των ταξιδιωτικών εισπράξεων τοποθετείται στα 2,3 δισ. ευρώ επιπλέον σε σχέση με τα 18,15 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 12,7%.

Παραπάνω από θετικά έκλεισε και ο μήνας Δεκέμβριος με εισπράξεις στα 344 εκατ. ευρώ έναντι 243 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού μήνα, που ήταν επίσης πολύ καλός.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΤτΕ συμβαδίζουν απόλυτα με τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ και του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων: Στην πρόσφατη συνέντευξή του o κ. Ηλίας Κικίλιας, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (IΝΣΕΤΕ) έκανε λόγο για αύξηση κατά 13% στις εισπράξεις, αγγίζοντας τα 20,5 δισ. ευρώ έναντι του προ-πανδημικού 2019 -που αποτέλεσε και το αμέσως προηγούμενο σημείο αναφοράς για τον κλάδο-, κατά 4,5% στις αφίξεις φτάνοντας τα 32,8 εκατ. ευρώ χωρίς την κρουαζιέρα και κατά 8% στη Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη στα 625 ευρώ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι πλέον «ο σκοπός είναι να αναπτυχθεί ο τουρισμός με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο», με βάση και τους στρατηγικούς άξονες που έχει εκπονήσει ο ΣΕΤΕ.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απαλλαγή για Δούρου, Καπάκη, Πορτοζούδη, Κολοκούρη προτείνει ο εισαγγελέας της δίκης για το Μάτι

«Βόμβα» από τον Γιώργο Τσίπρα: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο


Μητέρα και σύζυγος Ναβάλνι σε Πούτιν: Δώσε μας τη σορό του για να τον θάψουμε με αξιοπρέπεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης