«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ - Οι δικαιούχοι

«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ - Οι δικαιούχοι

Οι παρεμβάσεις που επιδοτούνται στο «Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις»

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: 96.500 νέες θέσεις εργασίας το 2018
Προδημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», με προϋπολογισμό 105,6 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της δράσης: «Εξοικονομώ - Επιχειρώντας», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα (CO2) -τουλάχιστον κατά 30% για κάθε επιχείρηση.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ωφελούμενες επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση, προκειμένου να προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά, αποδοτικού εξοπλισμού, που αφορά στα εξής:

-Συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας (όπου εμπεριέχονται και ηλιοθερμικά συστήματα αύξησης της απόδοσης των αντλιών θερμότητας και μέσω αποθήκευσης θερμότητας)

-Συστήματα ηλιακής θέρμανσης

-Έξυπνες συσκευές μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου)

Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω της εγκατάστασης ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού και συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή, την αποθήκευση, τη διανομή προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία των εταιρειών


Οι δικαιούχοι

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές (εμπεριέχονται και οι πολύ μικρές), μεσαίες και μεγάλες- που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια με ελληνικό ΑΦΜ, είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής και έχουν ιδρυθεί έως την 31η.12.2023.


Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται νέοι κανόνες για Airbnb και Golden Visa - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Έδωσαν τελικά το Ρεκόρ Γκίνες στον Γάλλο που έφτιαξε τον Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα: Ήμασταν υπερβολικοί, συγγνώμη

Συνέντευξη Πούτιν: Αποθεώνει Τραμπ, κατηγορεί Κλίντον και ισχυρίζεται ότι η CIA ανατίναξε τον Nord Stream
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης