Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και προοπτικής

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και προοπτικής

«Τα επόμενα 3-4 χρόνια οι προοπτικές είναι καλές», είπε ο προέδρος του ΣΕΒ πριν την παρουσίαση της έρευνας του Συνδέσμου για το επιχειρηματικό περιβάλλον

papalexopoulos
Ένα άλμα προς τα μπροστά είναι εφικτό και θα ωφελήσει όλους μας. Είναι στο χέρι μας αλλά απαιτεί αποφασιστικότητα, ξεβόλεμα και συνεργασία. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος σε δηλώσεις του πριν την παρουσίαση της ετήσιας έρευνας του Συνδέσμου για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και προοπτικής.

Όπως είπε η έκθεση καταγράφει πρόοδο και συγκρατημένη πρόοδο για το μέλλον, αναδεικνύει όμως ταυτόχρονα την ανάγκη για επιτάχυνση των αλλαγών τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τη Δημόσια Διοίκηση.

«Τα επόμενα 3-4 χρόνια οι προοπτικές είναι καλές», είπε, αλλά χρειάζεται να επιταχύνουμε τις αλλαγές.

«Η ετήσια έρευνα όπως είπε καταγράφει πρόοδο και συγκρατημένη αισιοδοξία. Αναδεικνύει επίσης την ανάγκη για επιτάχυνση αλλαγών από τίς επιχειρήσεις και την δημόσια διοίκηση. Οι επιχειρήσεις έχουν πλήρη συνείδηση για την ανάγκη αυτοβελτίωσης. Ότο επενδύοντας στους ανθρώπους τους και την τεχνολογία όχι μόνο οι ίδιες θα προκόψουν αλλά θα συνεισφέρουν στις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της εποχής. Ταυτόχρονα όμως οι επιχειρήσεις αναδεικνύουν την ανάγκη για περισσότερη τόλμη στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να συνεχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό περιβάλλον. Εστιάζουν σε θέματα όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, η μείωση της γραφειοκρατίας, η βελτίωση της δημόσιας διοίκησης, η μείωση του κόστους της ενέργειας, η μείωση της φορολόγησης των στελεχών και κυρίως η βελτίωση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν όλες τις; προκλήσεις. Είμαστε σε μια συγκυρία που ένα άλμα προς τα μπροστά είναι εφικτό και θα μας ωεφλήσει όλους. Είναι στο χέρι μας αλλά θα απαιτήσει αποφασιστικότητα, ξεβόλεμα και συνεργασία».

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πατέρας της Φαίης Σκορδά

Στη Νέα Δημοκρατία εντάσσεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου - Θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές

Το διήμερο της ψυχρής εισβολής σε χάρτες: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει - Πότε και πού θα το στρώσει στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης