Ψηφιακά γίνονται τα υποθηκοφυλακεία - 238 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το έργο

Ψηφιακά γίνονται τα υποθηκοφυλακεία - 238 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το έργο

Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025

Κρατικοποιούνται 395 υποθηκοφυλακεία της χώρας
Στην ψηφιακή εποχή εισέρχονται σταδιακά τα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας, δημιουργώντας νέο τοπίο στις μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς διευκολύνεται τα μέγιστα ο έλεγχος για την ύπαρξη βαρών στα ακίνητα ( υποθήκες, κατασχέσεις κλπ) μια διαδικασία η οποία δια της χειρόγραφης οδού μπορούσε να απαιτήσει ακόμα και μήνες ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το έργο της ψηφιοποίησης των υποθηκοφυλακείων της χώρας έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 238,4 εκατ. ευρώ και με βάση τα συμφωνημένα ορόσημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025. Θα ψηφιοποιηθούν όλα τα βιβλία μεταγραφών (μερίδων), υποθηκών, κατασχέσεων, διεκδικήσεων, εκθέσεων, ενεχύρων όπως και τα αντίστοιχα αρχεία τους και τα αλφαβητικά ευρετήρια.

Τα τρία πρώτα υποθηκοφυλακεία, της Νέας Σμύρνης, της Σαλαμίνας και του Βύρωνα, πέρασαν ήδη στην ψηφιακή εποχή και έως το τέλος Μαρτίου θα έχει ψηφιοποιηθεί το αρχείο όλων των υποθηκοφυλακείων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Με κοινή απόφαση των συναρμοδίων υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην πλατφόρμα archive.ktimatologio.gr , οι δικηγόροι μπορούν να αντλούν με λίγα κλικ, αρχεία υποθηκοφυλακείων τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί.

Εκτιμάται ότι συνολικά θα ψηφιοποιηθούν περισσότερες από 600 εκατομμύρια σελίδες που υπάρχουν στα 390 υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη - Θα συνεχιστούν οι έρευνες για αποτυπώματα, DNA και την καραμπίνα του

Survivor 2024: Διχάστηκαν οι Διάσημοι, η Κρίστη Καθάργια στον τάκο - Δείτε βίντεο

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των πέντε μελών εγκληματικής ομάδας που ρήμαζαν σπίτια στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης